Sănătate

CNAS: în acest moment nu mai există bolnavi de cancer pe liste de aşteptare

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, astăzi, că toţi pacienţii cu cancer care au depus dosare pentru tratament au primit aprobare. În luna septembrie, au fost aprobate 1.661 dosare.

În luna septembrie, CNAS înregistra 1.700 de pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi pe liste de aşteptare pentru tratament. Potrivit conducerii instituţiei, luna aceasta au fost aprobate toate dosarele complete astfel că în momentul de faţă nu mai există liste de aşteptare pentru afecţiuni oncologice. “Comisia întrunită la CNAS  în luna septembrie a acestui an pentru analiza şi aprobarea dosarelor pentru pacienţii cu afecţiunui oncologice care necesită tratament cu molecule scumpe, a aprobat 1.661 noi iniţieri de tratament.  Totalul dosarelor depuse a fost de 1.699, dintre care 87 au fost incomplete sau nu au corespuns criteriilor de aprobare. Astfel, numărul pacienţilor aflaţi în tratament cu aprobarea CNAS a ajuns la 7.531”, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

În anul 2012, aproape 1.300 de pacienţi se aflau pe liste de aşteptare, iar în urmă cu doi ani, aproape 2.500 de bolnavi.


În cazul bolilor oncologice, există trei tipuri de tratament:  care nu necesită aprobare şi se eliberează din spital (36 de medicamente, în general medicamente generice), tratamente cu aprobarea Caselor Judeţene (3 molecule) şi tratamente cu aprobarea CNAS: 14 molecule, dintre care Alemtuzumabumab nu a mai fost solicitat.

Bugetul Programului Naţional de Oncologie pentru acest an a fost de peste 1 miliard lei.


 

Etichete: bolnavi cancer cnas
abonare newsletter