Sănătate

Cura cu clorofilă, la modă printre vedete

Cura cu clorofilă se numără printre cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte stilul de viaţă sănătos, deşi nu este un concept nou, multe vedete adoptând-o pentru varietatea de beneficii pe care le aduce stării sănătate generale, informează dailymail.co.uk.

Clorofila reglează activitatea digestivă Clorofila reglează activitatea digestivă

Clorofila este un pigment care dă plantelor culoarea verde, esenţial în procesul de fotosinteză, pentru că prin intermediul acesteia are loc transformarea energiei luminoase în energie.

Susţinătorii acestei diete spun că clorofila ajută la creşterea calităţii şi cantităţii de celule roşii în sânge, oferind energie organismului, şi pentru că îmbunătăţeşte sistemul de transport al oxigenului în corp. Are o structură moleculară similară hemoglobinei - substanţa care dă sângelui culoarea roşie şi care este responsabilă cu transportul oxigenului în organism.


De asemenea, clorofila este un puternic antioxidant, care poate proteja ficatul, fiind antiseptică şi antiinflamatoare, şi poate regla activitatea intestinală şi digestivă.

Clorofila este, totodată, o sursă eficientă de magneziu, vitamine K, C, acid folic, fier, calciu şi proteine.


Nutriţionistul James Duigan, printre ale cărui paciente se numără top-modelele Rosie Huntington-Whiteley şi Elle Macpherson, promovează această dietă cu clorofilă.

Astfel, acesta spune că recomandă pacienţilor săi un tratament cu extract de clorofilă, ce are capacitatea de a regla PH-ul organismului.


"Dietele alimentare bogate în preparate nesănătoase modifică PH-ul organismului, făcându-l mai acid, lucru care poate duce la insomnii şi creşteri în greutate. Substanţele alcaline (precum extractul de clorofilă) pot regla PH-ul", spune acesta, citat de dailymail.co.uk.

Etichete: antioxidant
Ultimele Stiri
abonare newsletter