Sănătate

Ceaiuri care ajută la combaterea alergiilor de primăvară. Trei plante care fac minuni împotriva alergiilor de sezon.

Aceste trei plante pot fi incluse în rutina zilnică sub formă de ceaiuri sau suplimente pentru a reduce simptomele neplăcute ale alergiilor.

Ceaiuri care pot reduce simptomele neplăcute ale alergiilor. FOTO: Pixabay.com Ceaiuri care pot reduce simptomele neplăcute ale alergiilor. FOTO: Pixabay.com

 

 


Persoanele cu predispoziție la alergii sunt mai expuse odată cu venirea primăverii. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma congestiilor nazale şi ale căilor respiratorii, nas înfundat, strănuturi, înroşirea pielii sau, mai grav,  şoc anafilactic.

 


Tratamente naturale pentru alergiile de primăvară

În general, mulţi dintre care suferă de pe urma alergiilor sunt mai expuşi primăvara, atunci când natura renaşte şi este în floare. Alergiile sunt mai prezente în acest anotimp deoarece apare polenul,  alergenul care determină un răspuns alergic la cel mai mare număr de oameni.

CITEȘTE ȘI


Ceaiul care te scapă de stres și insomnii. O soluție la îndemână pentru întărirea imunității.

Cu toate acestea, există o serie de plante care pot constitui un tratament natural împotriva alergiilor. Acestea pot fi consumate sub formă de ceaiuri sau suplimente pentru a reduce simptomele alergiei.

Ceaiuri care luptă împotriva alergiilor. Alergeni frecvenți.

Cei mai frecvenţi alergeni sunt:


  • Acarienii
  • Polenul (iarba, buruienile sau arborii)
  • Alimentele precum arahidele, laptele de vacă, soia, fructele de mare și ouăle
  • Pisicile și alte animale cu blană sau păr (câini, cai, iepuri, porci de guineea etc.)
  • Înţepăturile insectelor
  • Mucegaiurile
  • Medicamentele

Cele mai bune ceaiuri care ameliorează alergiile

Alergiile pot fi un adevărat chin pentru cei care le experimentează, iar găsirea unei soluții naturale pentru a calma simptomele poate fi o adevărată binecuvântare. Iată trei plante naturale cu efecte antialergice și antiinflamatorii remarcabile, recunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele neplăcute ale alergiilor.

CITEȘTE ȘI


Ceaiul care luptă împotriva asteniei de primăvară. Te ajută să slăbești și combate migrenele.

1. Trei-frați-pătați (Viola tricolor)

Trei-frați-pătați este una dintre plantele cele mai utilizate în remedii naturale pentru alergii datorită proprietăților sale antialergice și antiinflamatorii. Această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a calma mâncărimile și eczemele, iar utilizarea sa în tratamente naturale a arătat rezultate promițătoare. Un studiu observațional multicentric a arătat că administrarea unui complex cu predominanță de trei-frați-pătați a condus la o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la pacienții cu diferite tipuri de dermatită, fără efecte secundare majore.

2. Lavandă (Lavandula angustifolia)

Lavanda este recunoscută pentru proprietățile sale calmante și antiinflamatorii, care pot fi benefice și în tratarea alergiilor. Studiile au evidențiat efectele antiinflamatorii ale uleiului esențial de lavandă în tratarea astmului bronșic, o afecțiune care implică inflamația alergică a căilor respiratorii. Prin reducerea inflamației și decongestionarea mucoaselor, lavanda poate contribui la ameliorarea simptomelor alergiilor respiratorii.

CITEȘTE ȘI

Beneficiile incredibile ale ceaiului de fructe de pădure. Ne menține pielea tânără și reduce riscul de boli cronice.

3. Coacăz-negru (Ribes nigrum)

Coacăzul-negru este considerat unul dintre cei mai puternici aliați naturali împotriva simptomelor alergiilor. Cu o putere comparabilă cu cea a corticosteroizilor sintetici, coacăzul-negru este adesea numit „cortizon natural”. Această plantă are efecte antiinflamatorii, stimulează glandele suprarenale (responsabile cu reglarea răspunsului imunitar) și are proprietăți diuretice. În special, coacăzul-negru este eficient în ameliorarea simptomelor alergiilor respiratorii.

Unul din cinci oameni suferă de alergii

Conform datelor oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, unul din cinci oameni experimentează cel puţin o dată în viaţă cu un episod alergic. Alergia apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane reacționează la substanțe din mediu inofensive pentru majoritatea oamenilor.  Aceştia se numesc alergeni şi pot  varia de la polen, praf, insecte, mucegaiuri, animale şi până la alimente sau medicamente.

CITEȘTE ȘI

Ce se întâmplă dacă bei prea mult ceai? Nivel mai ridicat de stres și anxietate, printre efectele adverse.

Aceste trei plante naturale - trei-frați-pătați, lavandă și coacăz-negru - pot fi incluse în rutina ta zilnică sub formă de ceaiuri sau suplimente pentru a reduce simptomele neplăcute ale alergiilor. Totuși, este recomandat să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe orice tratament sau supliment, pentru a te asigura că este potrivit pentru tine și că nu interacționează cu alte medicamente pe care le iei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum să elimini oboseala permanentă și de ce este important să dormi la ora potrivită. Sfaturi utile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter