Politică

Coaliţia va analiza Legea Sănătăţii peste două săptămâni

<p>Coaliţia de guvernare a stabilit, ieri discutarea pe fond a proiectului de lege a sănătăţii peste două săptămâni. Opoziţia ameninţă cu moţiune de cenzură, în cazul asumării răspunderii pe acest proiect.</p>

 

„Nu am discutat pe fond, încă, în Coaliţie, pe Legea Sănătăţii. Noi o să discutăm şi săptămâna aceasta în cadrul UDMR-ului şi aşa am stabilit în Coaliţie, că vom reveni peste două săptămâni cu o discuţie pe fond”, a declarat ieri Laszlo Borbely, vicepreşedintele politic al UDMR, întrebat dacă Uniunea îşi menţine reticenţele faţă de noul proiect de lege a sănătăţii.

Ministrul UDMR a precizat că nu s-a luat încă în discuţie asumarea răspunderii Guvernului ca modalitate de promovare a legii. „Nu am discutat acest lucru, am discutat doar despre ceea ce trebuie analizat la această lege, fiind o lege cadru şi vom ţine cont, probabil, şi de punctul de vedere al FMI”, a spus el, potrivit realitatea.net.

Opoziţia reacţionează în schema „aproape automată”

Tot ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că, în situaţia în care Guvenul îşi va angaja răspunderea şi pe proiectul de Lege a Sănătăţii, probabil Opoziţia va reacţiona prin depunerea unei moţiuni de cenzură.

„Suntem în schema aproape automată pe care o cunoaşteţi: dacă şi pe această lege Guvernul va face angajare de răspundere, probabil că vom face încă o dată şi noi moţiune de cenzură. Nu mai avem Parlament, avem acest mod al angajării de răspundere şi moţiunea de cenzură”, a spus Antonescu. El a precizat că secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre proiectul de Lege al Sănătăţii în mod „clar şi subiectiv”, arătând că toţi care guvernează şi vor guverna România pot lua exemplu de la acesta.

Proiectul noii Legi a Sănătăţii a fost pus, în 28 decembrie 2011, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială fiind printre principalele modificări. Proiectul va fi în dezbatere publică până în 28 ianuarie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter