Politică

Candidaţii USL, desemnaţi prin validare publică

<p>USL îşi va desemna, până în luna iunie, candidaţii la alegerile locale şi parlamentare printr-un proces de validare publică, a declarat ieri preşedintele PSD Victor Ponta.</p>

 

„Până în iunie, atunci când ar fi trebuit să avem alegeri locale şi din păcate nu vom avea, USL îşi va desemna toţi candidaţii pentru alegerile locale şi parlamentare şi vom trece printr-un proces de validare publică, un proces de genul alegerilor preliminare deschise, care va presupune validarea candidaţilor pe care noi îi avem deja propuşi, precum şi identificarea celorlalţi candidaţi“, a susţinut preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Ponta a explicat că, în principiu, actualii parlamentari ai USL vor primi sprijinul partidelor din care fac parte pentru obţinerea unui nou mandat, însă şi aceştia vor trebui să confirme că au sprijinul cetăţenilor.

„La Parlament, actualii parlamentari vor fi candidaţii noştri în colegiile lor, însă, noi vom avea şi alţi candidaţi, în afara acestora, care trebuie să aibă legitimitatea votului deschis. PSD va avea încă 100-120 de candidaţi pe care trebuie să îi validăm printr-un vot public deschis, nu doar la nivelul partidului. Noi vom propune candidaţi, dar fiecare dintre aceştia trebuie să demonstreze, prin alegeri deschise, nu doar de membri de partid, că are un suport popular“, a mai declarat Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut, la rândul său, că deşi această discuţie nu a fost încă purtată la nivelul PNL, este „optimist“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter