Politică

2011 a adus patru parcuri noi pentru clujeni

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/25_ziua/02 inaugurare parc copii pe strada tulcea am 28.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Patru parcuri noi au fost realizate anul trecut în Mănăștur, Mărăști și Între Lacuri, iar valoarea totală a investițiilor depășește 2,3 milioane lei. Tot în 2011 a fost reabilitat și Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, costurile fiind de 600.000 lei.</p>

Parcurile de pe strada Mehedinți din Mănăștur și strada Tulcea din cartierul Între Lacuri sunt primele două parcuri realizate integralitate în Cluj-Napoca după Revoluţie.

Anul 2011 a adus pentru locuitorii din Cluj-Napoca patru parcuri noi realizate de Primăria Cluj-Napoca, din fonduri proprii, iar valoarea totală a investițiilor a fost de peste 2,3 milioane lei.

Primele două parcuri au fost inaugurate de Ziua Copilului, se află în cartierul Între Lacuri, pe strada Tulcea, și în Mănăştur, pe strada Mehedinţi și sunt primele două parcuri realizate în integralitate în Cluj-Napoca după Revoluţie. Terenul în suprafaţă de 1,5 hectare pe care se întinde acum parcul de pe strada Tulcea a fost înainte plin de moloz şi stufăriş, însă municipalitatea a reuşit să schimbe zona în doar câteva luni. În acest parc există şi aparate de fitness, pistă de role şi pistă de biciclete, locuri de joacă pentru copii, un teren de baschet şi nelipsita fântână arteziană din toate parcurile clujene. De asemenea, au fost montate 30 de bănci și au fost plantați 44 de copaci. Investiţia a fost realizată în integralitate de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi se ridică la suma de 950.000 de lei.

Parcurile din Mănăștur au costat 1,1 mil. lei

Al doilea parc inaugurat pe 1 iunie, cel de pe strada Mehedinți din Mănăștur, a costat 500.000 lei și a fost creat pe modelul celui de pe strada Tulcea, cu pistă de role, pistă de biciclete, aparate de joacă şi de fitness.

În luna septembrie s-a finalizat încă un parc pentru locuitorii din Mănăștur, situat în zona bazei sportive Unirea. Potrivit informațiilor reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, valoarea investiției a fost de aproape 600.000 lei. Pentru cei mici au fost montate aparate de joacă, iar pentru adulți aparate de fitness, iar iubitorii de baschet au la dispoziție şase panouri de baschet.

Parc în loc de mizerie pe strada Coastei

Al patrulea parc deschis anul trecut a fost cel de pe strada Coastei, ridicat în locul barăcilor improvizate în care locuiau țigani. Investiţia în noul parc a fost de 255.000 de lei, iar lucrările de amenajare a acestuia au durat în jur de cinci săptămâni. Noul parc dispune de un teren de baschet, un ansamblu de aparate de fitness în aer liber şi un ansamblu de aparate de joacă cu cinci tobogane şi două balansoare.

Parcul Detunata, reabilitat în 2011

Anul trecut, Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni a fost reabilitat, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 600.000 lei. Parcul a fost dotat cu pistă pentru biciclete și role, aparate de fitness în aer liber. Pe lângă lucrările de refacere a aleilor, de vopsire a aparatelor de joacă şi a băncilor, parcul a mai fost dotat cu: foişor acoperit în care s-au montat patru mese de şah şi patru bănci, şase mese pentru practicarea jocurilor de societate, două mese pentru tenis de masă, cinci aparate de fitness, pistă pentru biciclete, două bănci balansoar şi un leagăn cuib.

Ultimele Stiri
abonare newsletter