monitorulcj.ro Menu

Politică

A fost semnat contractul pentru construirea centrului de deşeuri

  Centrul ecologic va fi construit pentru 25 de milioane euro, fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Contractul pentru construirea centrului ecologic de deșeuri din Cluj a fost semnat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și reprezentanții consorțiului Confort, după ce CNSC a respins contestația consorțiului Copisa.

Semnarea contractului a fost posibilă după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat o decizie favorabilă Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia formulată de consorţiul format în jurul societăţii Copisa.

„După o serie prea lungă de întârzieri datorate contestaţiilor suntem acum în măsură să demarăm acest proiect extrem de important pentru judeţul Cluj. Licitaţia a pornit de la 33 milioane de euro, iar consorţiul Confort s-a angajat să realizeze acest obiectiv pentru 25 milioane de euro fără TVA”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Contractul a fost semnat pe 5 ianuarie cu asocierea S.C. Confort S.A., Atzwanger SPA, S.C. Ladurner Impianti S.R.L. și S.C. Vel Service S.A. Valoarea contractului este de 107.536.011, 54 lei, fără TVA şi se referă la proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Cluj-Napoca. Zona tehnică este compusă din staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, o staţie de sortare a deşeurilor reciclabile și infrastructura adiacentă (alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică, reţea de incendiu.

Prin contract este prevăzută şi execuţia Celulei nr. 1 de depozitare deşeuri, în suprafaţă de 7,76 ha, drumuri şi platforme, clădire administrativă, zonă de intervenţii utilaje, zonă spălare roţi, staţie epurare levigat, staţie de combustibil, reţele incintă, sistem captare gaz din depozit, lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor, zona de recepţie deşeuri, cabină personal de supraveghere, monitorizare mediu.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni, iar durata perioadei de notificare a defecţiunilor este de 60 de luni.

Proiectului realizării CMID a fost blocată mai mult timp din cauza contestațiilor.