Politică

Emil Boc, propunere pentru funcția de premier? Politolog: „Are mandate bune de primar, nu văd altă soluție”

Emil Boc este o posibilă variantă pentru funcția de premier și „cea mai bună soluție” a PNL în rezolvarea crizei politice cauzate de căderea Guvernului Cîțu, potrivit politologului Cătălin Avramescu.

 

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru fanatik.ro, politologul și profesorul de științe politice de la Universitatea din București, Cătălin Avramescu, a făcut o analiză a situației politice prezente în România. 


 

Având în vedere demiterea lui Florin Cîțu, profesorul consideră că cea mai bună variantă de premier a PNL este Emil Boc, care a avut „mandate foarte bune de primar”, dar și care și-a îmbunătățit imaginea pe parcursul anilor.


„Ar trebui să găsim un om răbdător, inventiv, competitiv, cu poftă de dialog. Unii ar sugera varianta Emil Boc. De ce nu? El a avut mandate foarte bune de primar la Cluj și poate s-a mai șters câte ceva din imaginea acelui Boc ezitant, asociat cu reduceri salariale, etc”, a declarat pentru fanatik.ro Cătălin Avramescu.

Profesorul spune că dintre persoanele aflate în prezent la „vârful PNL”, nu vede altă persoană ca soluție la această problemă decât pe primarul Emil Boc, în special pentru că partidul trece printr-o situație dificilă și are nevoie de o persoană „moderată și cu poftă de dialog”:


„Jocul politic civilizat ar trebui să ceară ca viitorul premier să apară din tabăra moderată a PNL. Poate chiar din zona așa zisei echipe «super-Cîțu», dar să fie un om mai moderat și cu poftă de dialog. Este, totuși, greu să ții într-o coaliție trei partide și un grup al minorităților. Dacă m-aș afla în locul actualilor PNL-iști, probabil că m-aș gândi la Emil Boc. Dintre persoanele aflate la vârful PNL, nu văd altă soluție”, a adăugat profesorul.

Cătălin Avramescu este de părere că viitorul premier va avea o sarcină dificilă „pentru că acum avem de a face cu un câine bătut”, în special pentru că Florin Cîțu nu și-a spus încă ultimul cuvând, relatează sursa citată:


„Se uită ciudat, are plete și poartă un tricou cu Superman. Păi, ce faci cu el, cum îi vorbești? «Cuțu cuțu, Cîțu Cîțu», cum îi spui? Ce mănâncă el, ce-l doare?... Nici nu poți întinde mâna, pentru că o pățești. Tu vrei să-l mângâi, dar e periculos (...) Va depinde mult și de Florin Cîțu, felul în care Iohannis va ști să-și strunească creatura. Pentru că, de fapt, acel câine latră la gardul Președinției. Iohannis a luat un om care, bun sau rău, își făcea treaba, dar l-a transformat într-unul din cei mai urâți oameni din România”.

CITEȘTE ȘI:


Guvernul Cîțu, demis! Moțiunea de cenzură a trecut

 

Lăzăroiu, despre alegerile prezidențiale 2024: „Sunt șanse mari să fie Emil Boc președinte”

 

abonare newsletter