Politică

Vasile Dîncu: „Colegii de la putere ne sprijină prin campania continuă de atac”

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu a vorbit despre actuala situație de pe scena politică românească și despre locul Partidului Social Democrat în întreaga poveste.

 

 


Senatorul Vasile Dîncu susține că partidul pe care îl reprezintă crește în credibilitate în opoziție, fiind ajutat chiar de partidele aflate la putere. Dîncu a explicat teoria care stă în spatele unui astfel de mecanism de a credibiliza adversarul prin critică negativă.

 


„Sunt partide sau personaje care în istoria contemporană a Americii, pe care o știm noi foarte bine din campanii, sau a Europei, au rămas sus doar datorită unei campanii negative pe care au făcut-o adversarii. La un moment dat s-au potrivit cu momentul și contextul și acest lucru i-a ajutat.

Campania continuă negativă decredibilizează și sursa, pentru că oamenii caută mereu echilibru. În momentul în care cineva critică continuu și vine mereu cu argumente negative începe să producă efectul invers: hai să vedem... ce a făcut el să fie competent să-i tot critice pe ceilalți? Și atunci când se face comparația excesul de campanie negativă îmi produce efectul bumerang”, a spus Vasile Dîncu.


Sociologul este de părere că, prin atitudinea critică fără pauză pe care cei de la putere o au la adresa PSD, aceștia sprijină partidul.

„Ceea ce s-a întâmplat și cu PSD-ul, inclusiv în 2020, pentru că noi am analizat aceste lucruri. A fost un efect bumerang în 2020: PSD-ul a fost practic sprijinit să se mențină într-o anumită zonă și să crească la peste 30% și prin această continuă victimizare care a venit din partea dreptei, care în loc să vină cu argumente pozitive pentru ei și să spună ce proiecte au și ce vor să facă, au spus că în ultimii 30 de ani a condus PSD-ul și că trebuie să dispară PSD-ul. A fost o mare greșeală politică după părerea mea. Ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare colegii noștri de la putere. Nici nu-mi vine să le spun adversari, pentru că mi se par că devin din ce în ce mai buni prieteni cu noi. Ne sprijină prin campania continuă de atac”, a explicat Dîncu, la GOLD FM.


Ce spune Vasile Dîncu despre revenirea lui Dragnea în politică?

O mișcare importantă pe scena politică a făcut săptămâna aceasta și fostul lider social democrat Liviu Dragnea, care a anunțat recent că va susține o nouă formațiune politică, Alianța pentru Patrie. Potrivit lui Dragnea, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.

Liviu Dragnea a afirmat că PSD-ul „este predat total la Iohannis” de către actuala conducere, că sunt partide „infiltrate” de serviciile secrete şi că „cel mai mult este infiltrat PSD-ul, conducerea PSD, cu două excepţii: Gabriela Firea și Paul Stănescu”. Dragnea a relatat într-un interviu la Realitatea PLUS că, după alegerile parlamentare din 2016, câștigate de PSD, Eduard Hellvig și Florian Coldea i-au cerut să-l desemneze premier pe Vasile Dîncu.


Președintele Consiliului Național al PSD susține că afirmațiile lui Liviu Dragnea în ceea ce îl privește nu sunt deloc adevărate.

„Avem o strategie politică și am și o strategie personală, care mă îndeamnă să nu vorbesc despre Liviu Dragnea în acest moment, în primul rând, pentru că nu vreau să îl sprijin în nașterea acelui partid, pentru că el a vrut să facă scandal atacând PSD-ul și vrea prin asta să intre în discuția publică, ca fiind actor. Nu o să vorbesc despre el și mai am câteva motive pentru asta, el în acest moment este într-o situație destul de grea, eu respect prietenia așa cum știu eu, nu îmi schimb sentimentele în funcție de ceilalți.

El a inventat foarte multe lucruri, probabil că și-a creat și o memorie falsă, cum se întâmplă în situații critice: uiți ce s-a întâmplat și începi să fantazezi, să îți aduci aminte lucruri care îți convin și mai ales în situații foarte tragice, de genul acesta. În perspectiva asta, nu vreau să vorbesc despre el. Nici nu vreau ca intrând în sarbanda amintirilor, să îi prejudiciez libertatea din acest mojment. Prefer să îi păstrez o tristețe doar, pentru că un prieten, un om pe care l-am ajutat a încercat să mă folosească, și înainte, și acum, pentru a se cățăra undeva mai sus. De data aceasta, nu o să fiu scară pentru Liviu Dragnea și atunci când o să facem noi o carte despre politica așa cum este ea cu adevărat, vom avea amândoi foarte multe de spus despre ce s-a întâmplat în politică în acea perioadă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter