Politică

Drept la replică de la Anca Ciubăncan. De ce NU ÎL PUBLICĂM integral.

Doamna Anca Ciubăncan, consilier local PSD, ne-a trimis un așa-zis drept la replică. Iată de ce NU îl vom publica integral.

În urma articolului „Un consilier local din Cluj-Napoca a contestat amenda și reținerea permisului de conducere după ce nu a acordat prioritate unui pieton”, publicat în data de 17 august pe siteul Monitorul de Cluj, am primit de la doamna Anca Ciubăncan, consilier local PSD, un drept la replică pe care NU îl vom publica integral deoarece:

- Doamna Anca Ciubăncan este un politician cunoscut care ocupă o funcție publică aleasă drept pentru care considerăm că și conduita domniei sale este de interes public. Fapta constată de polițiștii clujeni a fost confirmată în primă instanță de justiție, care a decis să mențină sancțiunea pentru faptele pentru care doamna Consilier Local a fost sancționată contravențional, respectiv neacordare de prioritate unui pieton și refuzul de a aștepta în mașină întocmirea procesului verbal de contravenție.


- Într-un oraș aglomerat cum este municipiul Cluj-Napoca credem că respectarea regulilor de circulație este importantă mai ales în ceea ce privește pietonii, iar conduita unei persoane publice poate fi urmată de alți concetățeni care, la rândul lor, ar putea considera că neacordarea de prioritate, nesancționată, este un lucru acceptabil în comunitate motiv pentru care am considerat că este de interes public să relatăm acest subiect.

- www.monitorulcj.ro a preluat informația de la portalul specializat în probleme de justiție www.clujust.ro citând sursa și a preluat informația esențială și a făcut trimitere la articolul original. Documentarea articolului aparține în întregime colegilor de la Clujust, astfel încât problema ridicată de doamna consilier local Anca Ciubăncan cu privire la obținerea detaliilor din hotărârea pronunțată de instanță nu este responsabilitatea noastră.


- Monitorul de Cluj nu a contestat dreptul doamnei Ciubăncan de a ataca în justiție procesele verbale de sancționare, ci doar a relatat despre sentința pronunțată public de judecătoria Cluj-Napoca al cărui conținut pe scurt poate fi consultat public pe www. Portaljust.ro faptul că doamna consilier consideră că a fost sancționată în mod abuziv este opinia domniei sale, dar care, în acest moment, a fost contrazisă de prima instanță.

- În ceea ce privește referirile la regulamentul GDPR, www.monitorulcj.ro nu a publicat niciun fel de date cu caracter personal ale doamnei Ciubăncan, numele unui politican, persoană publică, nefiind o informație necunoscută clujenilor, prin chiar decizia domniei sale de a se implica în politică numele devenind public.   


În aceste condiții, Monitorul de Cluj nu poate publica dreptul la replică trimis de doamna Ciubăncan pentru că el se referă la cu totul și cu totul alte lucruri decât cele publicate.

Considerăm că este dreptul oricărui cetățean de a-și căuta dreptatea în justiție, dar în aceași măsură subliniem importanța unui comportament public ireproșabil din partea politicienilor care trebuie să fie modele pentru cei pe care îi conduc.


Redăm în cele ce urmează o parte din dreptul la replică needitat:

„1. NU am contestat niciodata, „Legea privind circulația pietonilor", care in realitate nici nu exista, deci, fraza scrisa de dumneavoastra: " Femeia a contestat legea privind circulația pietonilor „ sunt false ;


2. NU reprezinta un abuz contestarea in justitie a unui abuz, ci, ACCESUL LIBER LA JUSTITIE ESTE UN  DREPT CONSTITUTIONAL, GARANTAT IN MOD EGAL SI FARA DISCRIMINARI PENTRU TOTI CETATENII ROMANI, prin art.16(1) si art.21(1), (2) si (3) din Constitutia Romaniei, indiferent daca, cetatenii sunt consilieri locali sau nu…

9. NU prezinta interes public informatia falsa publicata de dumneavoastra si pentru ca sanctiunea abuziva aplicata se refera la o persoana fizica si NU la un consilierul local PSD ;

10.NU este adevarat nici macar faptul ca persoana fizica nu ar fi oprit la semnalul poliției, aspect cu privire la care va contraziceti singuri, deoarece, daca nu oprea NU facea nici OBIECTIUNI SI NICI NU SEMNA Procesele-Verbale de contraventie contestate, asa, cum sustineti fals ca a facut”, a transmis Anca Ciubăncan pe 18 august, la ora 21:45.

Ultimele Stiri
abonare newsletter