Politică

Vasile Dîncu, despre moțiunea de cenzură: „Dacă aș fi fost prezent la decizie, aș fi fost mai rezervat”

Senatorul de Cluj Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a vorbi despre moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune împotriva Guvernului Cîțu.

 

 


Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că nu a fost prezenta la decizia depunerii unei moțiuni de cenzură, având probleme personale, însă a apreciat că este de acord cu decizia partidului. El a explicat strategia din spatele mișcării politice.

 


„Există unii oameni care s-au întrebat și m-au întrebat de ce am luat această decizie a moțiunii într-un moment în care s-ar putea să nu avem voturi destule și s-ar putea să îl consolidăm, mai degrabă, pe cel care nu este foarte sigur pe postul lui, mai ales că are și o dezbatere internă, vorbesc aici de Cîțu. O să spun două lucruri. Eu nu am fost la această decizie, aveam o problemă personală și nu am luat parte la decizia care s-a luat. Am fost însă de acord cu această decizie. Eu am altă filozofie, un pic diferită de a celor care au luat această decizie.

Strategia partidului din acest moment, de a pune o moțiune de cenzură, la jumătatea anului, după șase luni de guvernare, corespunde la ceea ce noi tehnic numim în campaniile politice «picătura chinezească». Opoziția folosește în fiecare zi toate ocaziile pentru a critica guvernul, pentru a crea frustrare și se bazează pe acumularea de frustrări în diverse tipuri de public. Este o bătălie zilnică, pe care o finalizezi, la un capăt de etapă, cu un punct culminant, cum ar fi o moțiune de cenzură. Acest tip de strategie este important și s-a verificat că este bună în acest moment, pentru că arăți în fiecare zi ceea ce a greșit Guvernul Cîțu: clientelismul politic, de la administrație, până la toate lucrurile care s-au întâmplat, mărirea numărului de prefecți și de subprefecți, a fost politizat totul, are interimari la toate întreprinderile de stat, nu mai respectă legea, modul de acțiune la PNRR, lipsa de transparență. E important ca acestor lucruri să le dăm o sinteză la final. Îți uzezi comunicatorii, pentru că aceiași oameni comunică în general și se uzează. Această strategie, într-un moment de moțiune de cenzură, s-ar putea să consolidezi pe celălalt”, a declarat Vasile Dîncu, la Gold FM.


El a spus însă că, dacă ar fi fost prezent la decizie ar fi fost „mai rezervat”.

Eu sunt adeptul unei alte strategii, numită „strategia loviturii de ciocan”. Nu comunici permanent neapărat, dar încerci să sprijini societatea civilă, mass-media. Aștept ocaziile mari, în ocaziile mari, dai cu ciocanul, te ferești de victorii mici, îi lași să greșească pe guvernanți. Aștepți șase luni și arăți după trei greșeli mari. Dacă aș fi fost prezent la decizie când s-a luat, aș fi fost mai rezervat.


PSD depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, 26 mai, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Ciolacu spune că moțiune va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență”.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.


Premierul Florin Cîțu a prezentat în aceeași zi, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles. La dezbaterile din plen, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că „această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al europei către clientela de partid”.

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că „majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”.

CITEȘTE ȘI

Vasile Dîncu: „PSD va propune modificarea legii vânătorii”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter