Politică

Ce spune Orban despre candidatura lui Cîțu la șefia PNL: „Între noi nu va exista nicio fisură”

Preşedintele Camerei Deputaţilor și actualul lider PNL, Ludovic Orban, a declarat că între el şi premierul Florin Cîţu nu va exista „nicio fisură”, cauzată de lupta internă pentru şefia partidului. Cîțu și-a anunțat oficial candidatura.

 

 


„Important este să-şi facă treaba. Deci, noi suntem concentraţi, chiar dacă există o competiţie, cum e firesc, pentru că din patru în patru ani avem alegeri în partid, chiar dacă e o competiţie, împreună cu premierul Cîţu luăm, practic, toate deciziile importante, împreună participăm la şedinţele coaliţiei, şi între noi nu va exista nicio fisură, pentru că avem un program de guvernare care trebuie pus în practică, avem campania de vaccinare care este vitală pentru revenirea la normalitate într-un termen cât mai scurt, evident, pregătirea PNRR care reprezintă un instrument esenţial pentru relansarea economiei”, a declarat Ludovic Orban, duminică, întrebat dacă deciziile de la nivel guvernamental ar putea fi afectate de competiţia internă de partid declanşată în PNL.

 


Premierul Florin Cîțu și-a anunțat duminică oficial candidatura la funcția de președinte al PNL, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al partidului. La momentul anunțului făcut, alături de Cîțu au fost prezenți mai mulți lideri importanți ai partidului, printre care și Emil Boc.

„O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte. (...) Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a declarat Florin Cîțu.


Cîțu, susținut de Emil Boc pentru șefia PNL

În 20 mai, Emil Boc a declarat că îl consideră pe Florin Cîțu cea mai bună opțiune pentru șefia PNL. Edilul Clujului a spus tot atunci, că pentru el este și va rămâne în continuare prioritar Clujul, precizând că Florin Cîțu este cel mai potrivit om pentru poziția de președinte a partidului.

„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

abonare newsletter