Politică

Radu Bica, suspendat din funcţie

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/18_ziua/02 radu bica sedinta consiliul judetean rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni vor decide numirea din rândul lor a unui nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.</p>

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis ordinul de suspendare din funcţie a vicepreşedintelui  Consiliului Judeţean, Radu Bica, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru luare de mită.

Ordinul prefectului a fost emis după ce Bica a primit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) decizia de respingere a recursului făcut la măsura arestării preventive. După ce ordinul prefectului va ajunge oficial la Consiliul Judeţean, urmează ca plenul instituţiei să ia act de suspendare şi să decidă ce se va întâmpla în continuare. „Aşteptăm să primim ordinul prefectului de suspendare a lui Radu Bica din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Ordinul va fi transmis plenului Consiliul Judeţean, care va lua act de suspendare şi va decide ce se va întâmpla mai departe”, a explicat purtătorul de cuvânt al forului judeţean, Victor Popa. În următoarea şedinţă de plen, consilierii judeţeni vor decide numirea din rândul lor a unui nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.


Bica îşi pierde mandatul de consilier

Vă reamintim că Radu Bica a fost exclus din PDL după arestarea preventivă. Astfel, el îşi pierde mandatul de consilier judeţean, locul său urmând să fie luat în Consiliul Judeţean Cluj de un membru PDL aflat pe lista de consilieri judeţeni, respectiv preşedintele organizaţiei PDL din comuna Mica, Petru Man. În 14 noiembrie, Radu Bica a fost exclus din partid, la cerere. Radu Bica ocupa funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Cluj din 2004 şi vicepreşedinte al PDL Turda din acelaşi an. La finalul lunii octombrie, Radu Bica a fost reţinut de procurorii DNA şi apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită. Bica a făcut recurs la decizia arestării preventive, dar în 11 noiembrie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia. Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011 Radu Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter