Politică

Cezar Preda se dezice de inițiativa privind obligativitatea uniformelor

<p>Deputatul a cerut retragerea propriului proiect de lege din dezbatere. Deputaţii au spus „nu”.</p>

 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, în cursul zilei de ieri, ca proiectul de lege privind obligativitatea introducerii uniformelor şcolare în învăţământul primar şi gimnazial al deputatului PDL Cezar Preda să rămână în dezbatere parlamentară.

Decizia a venit ca răspuns la solicitarea acestuia de retragere din dezbaterea parlamentară a iniţiativei sale legislative. În motivarea cererii sale, Cezar Preda a explicat că doreşte încetarea procedurii de dezbatere parlamentară şi retragerea iniţiativei sale legislative, întrucât prevederile acesteia sunt cuprinse într-o nouă iniţiativă legislativă „adaptată la spiritul noii legi a educaţiei”.

În nota înaintată de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se arată că inţiativa legislativă a lui Cezar Preda privind obligativitatea uniformei şcolare a fost respinsă de Senat în calitate de primă Cameră sesizată în luna septembrie şi că, ulterior, în aceeaşi lună, Comisia pentru învăţământ a Camerei fost sesizată pentru întocmirea raportului asupra acestui proiect.

La şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei pentru învăţământ, mai mulţi deputaţi PDL - Marius Gondor, Marius Spânu, Doiniţa Chircu şi Răzvan Mustea - au solicitat preşedintelui comisiei, social-democratul Cristian Dumitrescu, retragerea iniţiativei lui Cezar Preda privind introducerea obligativităţii portului uniformei şcolare, invocând faptul că au în pregătire un nou proiect de lege îmbunătăţit care vizează acelaşi domeniu de legiferare. Cristian Dumitrescu a precizat că o astfel de solicitare se poate face în scris de către iniţiator.

Ultimele Stiri
abonare newsletter