Politică

Proiect de 7,3 milioane de lei finalizat de Compania de Apă Arieş

<p />În aceste zile fost finalizată reabilitarea staţiei de tratare a apei de la Câmpia Turzii.

Parte a proiectului european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea staţiei de tratare a apei de la Câmpia Turzii a ajuns la punctul final al lucrărilor. Staţia de tratare a apei de la Câmpia Turzii a devenit astfel una modernă, la standardele Uniunii Europene, în urma lucrărilor de reabilitare care s-au executat în cadrul programului cu finanţare europeană, completat cu o finanţare din partea Companiei de Apă Arieş SA, în baza unui credit, dar şi a unor fonduri provenite de la bugetul de stat sau de la cel local. Valoarea lucrărilor se ridică la 7.370.847 lei.

La staţia de tratare a apei din Câmpia Turzii se tratează apa captată din Hăşdate, care alimentează municipiul. Staţia este dotată cu sisteme informatice computerizate, care asigură o monitorizare a principalilor indicatori şi parametrii de funcţionare, în prezent acest sistem fiind în teste.Reprezentanţii Companiei de Apă susţin că, datorită investiţiei, calitatea apei potabile în municipiul Câmpia Turzii va creşte.

Proiectul implementat de CAA are o valoare totală de 79 milioane euro, din care aproximativ 80% sunt asiguraţi de UE. Este împărţit în 16 pachete şi are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii apei, a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, sănătate publică şi protecţia mediului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter