Politică

Peste 500.000 de lei pentru deszăpezirea drumurilor judeţene

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/04 prezentare utilaje de dezapezire 4_ag.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />RAADPP Cluj a scos la licitaţie un contract în valoare de 534607 lei pentru furnizare de servicii de deszăpezire a drumurilor judeţene.</p>

Contractul a fost împărţit pe cinci loturi, data limită de depunere a ofertelor la licitaţie fiind 28 noiembrie anul curent, ora 9. Deschiderea ofertelor este programată două ore mai târziu, la sediul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat de pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5. Principalul criteriu de atribuire a licitaţiei este preţul cel mai scăzut.

Pe loturi, valorile estimate ale serviciilor de deszăpezire a drumurilor judeţene sunt următoarele: lotul I – 92.840 de lei, lotul II – 144.663 de lei, lotul III – 153.967 de lei, lotul IV – 89.564 de lei şi lotul V – 53.573 de lei. Potrivit datelor înscrise în documentaţia de licitaţie, în sarcina câştigătorilor vor cădea următoarele obligaţii: pregătirea drumului pentru sezonul de iarnă, aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecuşului, asigurarea şi montarea parazăpezilor, deszăpezirea manuală şi mecanică, informaţii privind starea drumurilor.

Printre utilajele pe care ofertanţii trebuie să le aibă pentru a putea participa la licitaţie se numără: autofreză, autogreder, utilaj cu lamă sau semigreder, buldoexcavator pentru îndepărtarea obstacolelor şi pentru intervenţii de urgenţă, autocamion cu lamă şi solniţă, autocamion cu lamă şi un mijloc de transport pentru însoţirea utilajelor.

„Prestatorul va face dovada deţinerii unui atelier de întreţinere şi reparaţii propriu sau a existenţei unui contract de service pentru autoutilajele sale. Prestatorul va face dovada că poate înlocui, în maxim opt ore de la notificarea beneficiarului, orice autovehicul, utilaj sau echipament defect cu un altul cu aceleaşi caracteristici. Combustibilii vor fi asiguraţi de către prestator. Prestatorul va asigura un stoc tampon de carburanţi pentru minim trei zile”, se mai specifică în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

abonare newsletter