Politică

Boc: Nu sunt blocaje în administraţia clujeană

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/03 vizita emil boc prefectura _sc_050.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc l-a lăudat ieri la Cluj pe Sorin Apostu pentru proiectele implementate în ultimii ani.

Premierul Emil Boc s-a aflat ieri după-masă într-o vizită fulger la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu liderii administraţiei judeţene şi locale.

Printre cei prezenţi la întâlnirea care s-a desfăşurat la Prefectura Cluj s-au aflat prefectul Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, dar şi consilieri locali şi judeţeni.


Vizita premierului la Cluj a avut loc în contextul recentelor arestări ale primarului Clujului, Sorin Apostu şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica. La finalul întâlnirii, Boc a declarat că la Cluj „administraţia PDL” este sub control.

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene din Cluj, atât din partea municipiului Cluj-Napoca, cât şi a Consiliului Judeţean şi a principalelor municipii şi oraşe din judeţ. O primă concluzie este că administraţia PDL este sub control la Cluj, proiectele îşi văd de drum şi merg mai departe. Cred că oricine de bună credinţă poate face o diferenţă între Clujul de pe vremea lui Funar şi actualul municipiu Cluj-Napoca. Diferenţele sunt enorme şi proiectele actuale ale Clujului le ştim cu toţii, de la centurile ocolitoare, la linia de tramvai sau stadionul de la Consiliul Judeţean, modernizarea aeroportului, groapa de deşeuri ecologice. Aceste proiecte s-au realizat sau sunt în curs de implementare”, a declarat Boc. El a ţinut să-l laude pe primarul Clujului, aflat la ora actuală în arest preventiv pentru luare de mită.


Are încredere în Apostu

„Primarul Sorin Apostu a avut şi are o contribuţie majoră la aceste proiecte de modernizare şi dezvoltare a Clujului. Din punct de vedere juridic este o altă treabă: primarul Sorin Apostu beneficiează de prezumţia de nevinovăţie şi aşteptăm rezultatele din instanţă. Repet, administraţia PDL a Clujului îşi urmează cursul firesc, oamenii trebuie să ştie foarte clar că priorităţile le sunt cunoscute, că proiectele sunt în implementare. Prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean mă informează permanent despre problemele care apar din punct de vedere administrativ şi, la fel cum rezolvăm problemele la nivelul întregii ţări, le rezolvăm şi pe acelea de la Cluj”, a punctat premierul.


Boc nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia existau informaţii despre cazul Apostu de şase luni, iar premierul Emil Boc le ştia. „Sunt doar informaţii generale pe care le ai cu privire la potenţiala stare infracţională dintr-o anumită regiune, dar nu primeşti date complete pe persoane”, a arătat Emil Boc. Primul ministru a refuzat să discute şi despre o eventuală suspendare din funcţie a primarului ori despre cine îi va lua locul acestuia la şefia organizaţiei PDL Cluj-Napoca.

Se pregătesc licitaţiile pentru spital şi tronsonul Gilău-Nădăşel


În cadrul discuţiilor de ieri de la Cluj, premierul Emil Boc a atins şi alte două subiecte importante pentru judeţ. „Pot să vă spun că două teme importante duc cu mine la Bucureşti din punct de vedere administrativ. În primul rând voi urgenta semnarea protocolului între Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă. Am elaborat deja normele metodologice la Legea parteneriatului public-privat şi putem da drumul la acest proiect. De asemenea, pot să vă spun că săptămâna viitoare va fi scos la licitaţie de către Ministerul Transporturilor tronsonul Gilău-Nădăşel al autostrăzii Transilvania pentru a putea scăpa şi de ultima formă a traficului greu din Cluj pe ruta Oradea-Zalău. Acel tronson va fi executat din bani de la bugetul de stat.  Este un proiect important care completează sistemul de centuri al Clujului care în acest moment îl avem finalizat”, a anunţat Boc.

Urmează rectificarea bugetară


Emil Boc a amintit la Cluj şi despre rectificarea bugetară care ar putea avea loc în această săptămână. „Din perspectivă guvernamentală, două priorităţi avem în perioada imediat următoare: rectificarea de buget şi bugetul pe anul 2012. În perspectiva rectificării bugetare, vor fi alocate resurse financiare suplimentare la sănătate, dar şi la cultură pentru finalizarea unor proiecte de investiţii. De asemenea, vom asigura resurse financiare pentru ceea ce înseamnă plata însoţitorilor persoanelor cu nevoi speciale plus resursele pentru sectoarele de investiţii de la ministerele principale care derulează lucrări de infrastructură. Astăzi am primit confirmarea faptului că susţinerea investiţiilor reprezintă de departe cea mai bună politică pe care o poate avea România în perioada aceasta în care economia politică şi mondială se zbate între stabilitate şi instabilitate. Am avut cea mai mare creştere economică din ultimii doi ani în ultimul trimestru. Putem confirma faptul că anul acesta România va avea o creştere economică între 1,5 şi 2%. Perspectiva bugetului pe anul 2012 porneşte de la mai mulţi bani pentru investiţii şi pentru locurile de muncă ale românilor”, a încheiat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter