Politică

Sala polivalentă, gata aproape pe jumătate

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/02 sala polivalenta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările vor fi finalizate în totalitate până în luna mai anul viitor.

Lucrările la noua sală polivalentă a Clujului se derulează conform graficului stabilit, în aşa fel încât termenul de finalizare din luna mai 2012 să fie respectat, au dat asigurări reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Procentul de realizare a investiţiei a ajuns în acest moment la 45,1%. În prezent se montează grinzi prefabricate la planşeele de la etajele 1, 2 şi 3 şi colţurile sălii principale de joc şi grinzi metalice pentru suţinere scări prefabricate de la etajele I şi II. De asemenea, se montează gradenele înclinate între parter şi etajul I, etajul I şi etajul II şi pentru tribunele 1 şi 2, reprezentând 35% din totalul gradenelor. Concomitent se execută lucrări de cofrare, armare, turnare a elementelor monolite de la parter şi etajele I şi II. Au început lucrările şi la instalaţia sanitară şi canalizare sub placa de sol, instalaţii electrice curenţi tari-curenţi slabi, iluminat de urgenţă şi siguranţă, instalaţie degivrare rampe auto, au mai arătat reprezentanţii Biroului Mass-Media al Primăriei clujene.


Se lucrează la structura de rezistenţă a acoperişului

„În această săptămână s-au livrat pe şantier primele trei tronsoane din componenţa unei ferme metalice din structura de rezistenţă a acoperişului. Odată montate, aceste ferme metalice vor avea o deschidere de 76 m şi o greutate de 31 tone/bucată. La exterior se execută lucrări de infrastructură pe latura adiacentă liniei de tramvai (umpluturi perimetrale în jurul diafragmelor din subsol şi hidroizolaţii) şi se montează instalaţia de hidranţi, canalizare menajeră şi canalizarea pluvială pentru reţelele exterioare”, se mai specifică în documentul remis presei.


Sală multifuncţională de 7.000 de locuri

Regimul de înălţime al sălii va fi de 1S+P+3E. Sala va avea peste 7.000 de locuri cu anexele sportive si tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile şi un parking subteran pentru minimum 446 de maşini. În cazul unor concerte, capacitatea sălii ar putea fi extinsă până la 9.700 de locuri. În interior, clădirea va fi împărţită în trei zone relaţionate cu sala principală, după cum urmează: zona VIP şi tehnică, zona publicului şi zona sportivilor. Având în vedere că termenul de execuţie a fost fixat la 12 luni, aproape 90% din materialele folosite vor fi prefabricate. Lucrările la sala polivalentă sunt realizate de firma sibiană Con-A pentru suma de 50,9 milioane de lei. La fel ca şi în cazul stadionului din vecinătate, tema principală a construcţiei va fi transparenţa, transluciditatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter