Politică

Cu 300% mai multe controale ale Gărzii Financiare la Câmpia Turzii

<p>Numărul sesizărilor penale privind fiscalitatea au crescut cu 300% la Câmpia Turzii.</p>

 

În cadrul şedinţei de Consiliu Consultativ ce a avut loc în sala de şedinţe a Casei de Cultură „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii, reprezentantul Gărzii Financiare, Ilie Tulai, a explicat că fenomentul infracţional în ceea ce priveşte disciplina financiar contabilă la nivelul municipiului Câmpia Turzii a crescut îngrijorător.

Astfel, în cele 10 luni ale anului 2011, inspectorii Gărzii Financiare au efectuat 143 de controale în Câmpia Turzii, fiind identificate abateri în cazul a 101 agenţi economici. Pe parcursul anului 2011, Garda Financiară Cluj a efectuat mai multe tipuri de controale, printre care: controale cu privire la achiziţiile intracomunitare efectuate de agenţii economici, controale în baza sesizărilor de la IPJ, DNA, Parchet, persoane fizice ori juridice.

Este vorba de controale privind respectarea disciplinei financiare, a normelor de comerţ şi combaterea activităţii comerciale ilicite, controale în baza sesizărilor primite de la Garda Financiară centrală şi de la alte secţii sau controale în baza sesizărilor primite din partea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

În total, Garda Financiară Cluj a aplicat la Câmpia Turzii 71 de amenzi, în valoare de circa 152.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter