Politică

Liberalii caută secretar general pentru Guvernul Cîțu. Filialele PNL din Ardeal îl susțin pe clujeanul Mircea Abrudean.

În ședința PNL, liderii liberali ar urma să hotărască cui vor oferi funcții noi în administrația Guvernului. Principalul „favorit” pentru funcția de secretar general al Guvernului ar fi Mircea Abrudean, prefectul Clujului.

 

 


Astăzi, 1 februarie, va avea loc ședința de partid a PNL în care se va discuta despre proiectul de buget pentru 2021. Un alt subiect de discuție din cadrul acestei ședințe ar fi împărțirea funcțiilor rămase în administrația guvernală.

 


evz.ro scrie că „principalul favorit” pentru ocuparea funcției ar fi Mircea Abrudean, prefect al Clujului, confom mai multor lideri liberali, iar pe al doilea loc s-ar situa Harțiu Gorun.

Prefectul Clujului ar fi susținut de mai multe organizații PNL din Transilvania. Monitorulcj.ro l-a contactat pe Mircea Abrudean, pentru a comenta aceste informații apărute în presă:


„De regulă nu comentez asemenea informații. Sunt speculații deocamdată, am mai spus-o. Vedem ce ne rezervă viitorul. Deocamdată ocup poziția onorantă de prefect al județului Cluj și sunt mândru de asta. Lucrurile în administrație/guvern sunt întodeauna în dinamică.”

Liberalii din sud îl vor pe Horațiu Gorun

Totuși, conform surselor liberale citate de psnews.ro, la șefia Secretariatului General al Guvernului, prim-ministrul României l-ar avea în vizor deja pe Horațiu Gorun, apropiat al liderului PNL din Gorj.


Dan Vîlceanu, liderul PNL din Gorj vizează că Gorun va fi Secretar General al Guvernului, având în vedere prietenia pe care o are cu Florin Cîțu, de pe vremea când acesta conducea ministerul de Finanțe.

abonare newsletter