Politică

George Simion, la Cluj: „Datorită AUR, nu se mai anunță restricții de Sărbători”. Cum s-a desfășurat mitingul AUR din Cluj-Napoca?

Liderul AUR, George Simion, a fost prezent marți la Cluj, în Piața Mihai Viteazu, unde a mulțumit susținătorilor partidului său.

 

 


Întâlnirea cu simpatizanții AUR a fost programată de la ora 12, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Încă de la 11:30, susținătorii au început să apară în zonă, purtând fulare marcate cu inițialele partidului sau steaguri tricolore. Câțiva jandarmi au patrulat prin piață, cerându-le oamenilor prezenți să păstreze distanța între ei.

 


George Simion a apărut puțin după ora stabilită, aducând cu el un microfon și amplificator. Întâmpinat cu aplauze, George Simion și-a început imediat discursul, le-a mulțumit alegătorilor și a lansat atacuri la presă, susținând că aceasta e „controlată de sistemul care a omorât România timp de 30 de ani”. George Simion se află în aceste zile într-un turneu prin țară, în „caravana” cu numele partidului scris mare pe laturi, oprirea de la Cluj având loc în drumul său dinspre Târgul Mureș spre Zalău și Oradea.

„Mulțumim pentru sprijin, mulțumim că sunteți aici, mulțumim pentru că am câștigat o primă bătălie dintr-un număr mare pe care îl avem de câștigat, bătălii mult pentru neamul românesc. Suntem într-un traseu prin toată țara prin care le mulțumim celor care au pus ștampila pe AUR, așa că vă mulțumesc! Am fost în această campanie singuri împortiva tuturor. Nu am avut deloc acces la televiziuni, la mass-media, pentru că sistemul voia să ne îngroape, să nu se audă de noi. Din păcate, mare parte din televiziunile centrale sunt controlate de sistemul care a omorât România timp de 30 de ani. Nu își dorea, acest sistem, să existe o forță patriotică, o forță care să dezvăluie neregulile, o forță care să vorbească de furturile din păduri, de neregulile din pandemie, despre felul în care a fost distrusă industria țării”, a spus Simion.


Manifestanții, îndemnați de liderul AUR să poarte masca

George Simion i-a îndemnat pe participanții la miting să poarte masca și să păstreze distanța între ei, astfel încât să nu dea „prilejul unora să comită abuzuri”. El nu a purtat deloc masca în timpul discursului, însă a pus-o la finalul acestuia.

„Voi sunteți vaccinați. Vaccinați împotriva minciunii, împortiva manipulării, împotriva neregulilor și abuzurilor care se întâmplă. O să am rugămintea la fiecare dintre voi să vă puneți masca de protecție, să țineți o distanță între voi, ca să nu dăm prilejul unora sau altora să comită abuzuri sau să spună minciuni despre noi. Nu despre măști de protecție e vorba, nu despre grija pe care trebuie să o avem unul față de ceilalți, ci despre faptul că s-au comis multe acte de corupție în timpul actualei pandemii”, le-a spus Simion susținătorilor săi, susținând că „80% din măștile cumpărate de stat sunt neconforme”.


George Simion a reiterat faptul că AUR nu dorește să intre la guvernare nici alături de partidele de dreapta, nici cu partidul de stânga. El a mai spus că potrivit sondajelor de după alegeri, doar 40% dintre românii cu drept de vot auziseră de AUR, înainte de ziua alegerilor.

„Am văzut un sondaj de opinie, făcut de un clujean de-al dumneavoastră, și doar 40% dintre alegători știau că există această opțiune, numită AUR. Ceilalți nu aveau posibilitatea să ajungă informația la ei, pentru că din multe puncte de vedere, este mai rău ca în 1989, din punct de vedere al monopolului pe informație”, a spus Simion.


Schimb de replici acide între Simion și un trecător: „-Ce ați făcut în viață?”/ „-Vă rog, nu jigniți”

Intervenția unei doamne aflate în trecere prin piață a întrerupt pentru scurt timp discursul lui George Simion: „Vorbiți prostii, stați fără mască și sunteți contra tuturor”, le-a reproșat aceasta participanților la manifestație. George Simion i-a răspuns că nu e așa, femeia continuând: „Ce ați făcut în viață?”. Simion a îndemnat-o pe femeie să nu jignească: „Nu jigniți, doamnă, noi, românii, nu trebuie să ne jignim unii pe alții”. Conflictul s-a stins imediat, când femeia a ieșit din muțime și și-a continuat drumul.

George Simion le-a spus participanților la manifestație să nu răspundă acestor „instigatori”.

Simion susține că AUR a oprit introducerea de noi restricții în România

George Simion a adăugat că, datorită intrării AUR în Parlament, Guvernul nu va mai introduce restricții de Sărbători, subliniind că și bisericile vor fi deschise. 

„În urma rezultatului și în urma faptului că AUR a intrat în Parlament, nu se mai anunță restricții în perioada sărbătorilor, deși încearcă unii și alții să ne dea așa, de la ei, voie să tăiem porcul, voie să colindăm în grupuri de câte trei. O să colindăm, o să respectăm datinile, pentru că e libertatea noastră individuală fundamentală. O să luptăm și pentru libertatea de credință, nu o să mai fie închise bisericile de Crăciun, cum au fost de sărbătorile de Paști”, a mai spus liderul AUR. 

La eveniment au mai participat Valeriu Nicula, candidatul AUR Cluj de pe locul I la Senat, care nu a ajuns în Parlament, coordonatoarea AUR Cluj, Smaranda Lup și circa 60-70 de persoane, de toate vârstele. Viitorul deputat AUR de Cluj, Ilie Alin Coleșa nu a fost prezent la miting, unul dintre participanți transmițându-i lui George Simion că acesta „este răcit”.

După luările de cuvânt de circa 30 de minute, George Simion a făcut poze cu susținătorii și a dat autografe, iar o parte dintre cei prezenți au cântat imnul partidului AUR și colinde.

CITEȘTE ȘI

AUR, surpriza alegerilor parlamentare. Cine este și ce vrea partidul care a trecut pragul de 5%

 

abonare newsletter