Politică

Licitație fără contestații

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/09_ziua/02-inaugurare lucrari drumuri judetene rp 14.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean va semna astăzi contractul pentru reabilitarea a 317 km de drumuri judeţene.

 

Asocierea Samus Construcţii SA, Construct Perom şi Viaprocons SRL, cea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene din judeţul Cluj pentru perioada 2011-2015 – etapa a II-a, va semna astăzi acordul-cadru cu forul judeţean.


Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa, a precizat că nu au fost înregistrate contestaţii la această licitaţie. „În termenul legal nu s-a înregistrat nicio contestaţie. Prin urmare, asocierea declarată câştigătoare a fost invitată mâine (astăzi – n.r.), de la ora 16, la sediul Consiliului Judeţean pentru semnarea acordului-cadru. Deocamdată nu s-a stabilit însă când se va da ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Victor Popa.

Vă reamintim că asocierea Samus Construcţii SA, Construct Perom şi Viaprocons SRL,  a fost declarată câştigătoare pe toate cele patru loturi de drumuri, cu o propunere financiară de aproximativ 200 de milioane de lei. În total, acordul-cadru presupune reabilitarea a 317 kilometri de drumuri judeţene. Pe loturi, preţurile oferite de asocierea câştigătoare au fost următoarele: lotul I – 47,7 milioane de lei, lotul 2 – 48,5 milioane de lei, lotul 3 – 44,3 milioane de lei şi lotul 4 – 56,9 milioane de lei.


În total, la licitaţie au fost depuse oferte de către 16 operatori economici, două dintre acestea fiind considerate de către comisia de evaluare ca neconforme.  Fondurile pentru acest proiect vor fi asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Cluj, prin programul multianual de investiţii.

Prima etapă a demarat deja


Vă reamintim că asocierea Kiat Group – Tehnic Asist SRL – Damar Consult a câştigat licitaţia pentru reabilitarea primilor 423 de kilometri de drumuri judeţene, lucrări care au început deja în luna septembrie. Primele tronsoane de drumuri pe care au demarat lucrările au fost alese în funcţie de mai multe criterii, printre acestea numărându-se şi faptul că este vorba despre drumurile cele mai lungi din fiecare lot sau faptul că se regăsesc drumuri din zona de munte, care trebuie tratate cu prioritate. Valoarea tuturor lucrărilor ce vor fi executate în următorii patru ani în baza acordului-cadru pentru primii 423 de km ajunge la circa 80 de milioane de euro. Pentru lucrările din acest an, Consiliul Judeţean va încerca să asigure în jur de 20 de milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter