Politică

Alegeri parlamentare 2020. Românii din orașele carantinate au dreptul să meargă la vot. Iohannis: „Nu este nicio discriminare”

Alegeri parlamentare 2020. Iohannis a declarat că se așteaptă o prezență mare la vot la alegerile din 6 decembrie. Acesta a subliniat că nu va exista nicio piedică pentru alegătorii care sunt în localitățile carantinate.

 

 


Președintele Klaus Iohannis este încrezător cu privire la prezența la vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Șeful statului a subliniat că nu va fi vorba despre nici un fel de discriminare, iar persoanele din localitățile carantinate vor putea merge la vot.

 


Alegeri parlamentare 2020. Toți cei din localitățile carantinate pot vota

„Indiferent dacă trăiți într-un oraș carantinat sau cu incidență mică de infectare, toată lumea are același drept să meargă la vot, are aceleași posibilități, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot”, a declarat Iohannis.

„Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni”, a mai spus acesta, menționând faptul că BEC a analizat toate situațiile, astfel că s-au găsit soluții pentru ca oamenii să-și poată exercita dreptul la vot în deplină siguranță.


De asemenea, președintele a menționat că nu se așteaptă ca rata de infectare să crească în urma alegerilor, susținând că, în luna septembrie, numărul mare de cazuri s-a datorat nerespectării măsurilor de siguranță și nu alegerilor locale.

CITEȘTE ȘI:


Alegeri Parlamentare 2020. Tătaru: „Vor putea vota cu urna mobilă oamenii care au decizii de carantinare de la DSP”

 

 


 

abonare newsletter