Politică

Câți români au votat deja prin corespondență pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie?

Peste 2.000 de cetățeni români din străinătate au votat până acum prin corespondență pentru alegerile parlamentare din România, care se vor desfășura pe 6 decembrie.

 

 


Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până miercuri, au fost înregistrate 2.141 de plicuri care conțin buletine de vot ale alegătorilor români din diaspora.

 


Conform Autorității Electorale Permanente (AEP), din numărul total de plicuri înregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia.

Votul prin corespondență până în 3 decembrie

AEP atrage atenţia că plicul ce conţine buletinele de vot şi certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020.


„Având în vedere contextul internaţional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvenţa redusă a curselor de transport, pentru o mai bună informare asupra timpilor de circulaţie a plicului ce urmează a fi returnat către România/reprezentanţa diplomatică sau consulară, vă rugăm să consultaţi site-urile administraţiilor poştale naţionale din ţara în care vă aflaţi sau să solicitaţi aceste informaţii direct de la un oficiu poştal", informează AEP.

CITEȘTE ȘI:


Care sunt candidații clujeni pentru alegerile parlamentare 2020? Pe cine poți vota pe 6 decembrie

 

 


 

 

abonare newsletter