Politică

Primarul Apahidei a fost depistat pozitiv cu COVID19. Cum se simte?

Primarul comunei Apahida a anunțat că a fost depistat pozitiv la testarea COVID19 și se află în izolare.

Primarul Apahidei a fost depistat pozitiv cu COVID19. Cum se simte? Primarul Apahidei a fost depistat pozitiv cu COVID19. Cum se simte?

 

 


Primarul Grigore Fati s-a testat COVID19 marți, astăzi primind rezultatul pozitiv. El precizează că s-a autoizolat de sâmbătă, când a prezentat primele simptome. De asemenea, el a anunța că la nivelul Primăria Apahidei, alți doi angajați au fost depistați cu COVID19.

 


„În această după masă am primit oficial rezultatul pozitiv la testul pentru COVID-19 pe care l-am efectuat ieri. M-am autoizolat începând cu ziua de sâmbătă, am avut simptome ușoare, iar în acest moment starea mea generală este una bună. De asemenea, la nivelul Primăriei Apahida avem alte două cazuri de infectare confirmate oficial”, a transmis primarul Grigore Fati.

Mai mulți angajați din administrația locală trec la telemuncă

Edilul a anunțat că mai mulți angajați din primărie vor trece la telemuncă, în timp ce aproximativ jumătate dintre ei își vor desfășura activitatea cu prezență fizică.


„Din aceste motive am dispus ca aproximativ jumătate din colectivul instituției să treacă imediat pe program de telemuncă pentru o perioadă de două săptămâni. Cealaltă jumătate va fi prezentă fizic și va asigura funcționarea operativă a Primăriei. Ulterior, grupurile astfel formate vor face schimb în ceea ce privește modalitatea de lucru.

Le cer tuturor celor care au cereri ce trebuiesc soluționate la Primăria Apahida să fie înțelegători dacă din cauza acestei probleme de sănătate termenele de soluționare vor fi puțin mai lungi. Am luat măsuri de limitare a interacțiunilor cu cetățenii, am implementat deja noi proceduri de depunere a cererilor, am stabilit un program strict de dezinfectare a interiorului Primăriei și am redus la minimum toate interacțiunile dintre angajați”, a mai transmis Fati.


În final, primarul a făcut apel la responsabilitate și la respectarea reguluilor impuse de autorități.

„Vreau să vă reamintesc importanța purtării măștii, aerisirea spațiilor interioare, dezinfectarea periodică a spațiilor comune și respectarea principiilor de distanțare fizică. Luați legătura cu medicul de familie sau cu Direcția de Sănătate Publică dacă manifestați orice simptom atribuit infecției cu COVID-19 și luați măsura de a vă izola până la aflarea unui diagnostic”, a adăugat edilul.


Amintim că Apahida a urcat în ultimele două săptămâni de la 3,16 cazuri COVID19/mia de locuitori la 6,50 cazuri la o mie de locuitori, măsurile impuse prin scenariul roșu urmând a fi prelungite încă 14 zile.

CITEȘTE ȘI

Scenariul roșu prelungit în Huedin, Câmpia Turzii și încă 6 comune. Situația s-a ÎNRĂUTĂȚIT în aproape toate localitățile

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter