Politică

Boc îi invită pe români să schieze „acasă”

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/07_ziua/05 partie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul speră că anul acesta românii vor renunţa să plece la schi în Austria. În judeţul Cluj îi aşteaptă 7 pârtii.</p>

 

Emil Boc speră că tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece la schi în Austria şi vor veni la Poiana Braşov. Declaraţia premierului vine după inaugurarea, la sfârşitul săptămânii trecute, la Poiana Braşov, a lucrărilor de extindere a domeniului schiabil, investiţie de aproape 30 de milioane de euro.

7 pârtii de schi la Cluj

Începând din acest an, în judeţul Cluj, pasionaţii sporturilor de iarnă au la dipoziţie 7 pârtii în trei locaţii principale: Feleacu, Băişoara şi Dângău.

Pârtia de la Feleacu, care se va numi Schi Arena, este dotată cu două tunuri de zăpadă artificială, care vor fi puse în funcţiune imediat ce temperatura o va permite.
De departe, cele mai frecventate sunt cele de la Băişoara, unde clujenii vor putea schia pe trei pârtii, dotate cu instalaţie de transport pe cablu.

Cei care preferă pot merge şi în satul Dângău, din comuna Căpuşul Mare, unde au fost amenajate două pârtii, de 600 şi 400 de metri. La acestea se adaugă şi Pârtia Neagră din aceeaşi localitate.

Ce-a văzut Boc la Poiana Braşov?

Premierul şi ministrul Turismului, Elena Udrea, au inspectat la Poiana Braşov lucrările la pârtiile din staţiune, investiţie de circa 30 de milioane de euro, care vizează extinderea cu 30 de hectare a domeniului schiabil şi montarea a două noi instalaţii de transport pe cablu. „Lucrările sunt în grafic, astfel că există certitudinea că România poate organiza Festivalul Olimpic European de Tineret”, a specificat Udrea.

După finalizarea proiectului, Poiana Braşov va avea 24 de kilometri de pârtii, întinse pe o suprafaţă de 80 de hectare, faţă de 50 de hectare cum a fost iniţial.
În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea unui lac de acumulare şi înzăpezire, care a fost deja finalizat. Lacul artificial se află la o altitudine de 1.500 metri şi are o capacitate totală de 122.500 de metri cubi de apă, care va fi folosită pentru producerea zăpezii artificiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter