Politică

Mănășturenii s-au plâns primarului

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/04_ziua/03 intalnire primar sorin apostu cu cetatenii in nmanastur _sc_05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trotuarele, stațiile RATUC și locurile de joacă au fost printre problemele prezentate lui Apostu.</p>

 

Primarul Clujului, Sorin Apostu și-a reluat ieri seria întâlnirilor cu cetățenii. Primii consultați cu privire la prioritățile municipalității pentru anul 2012 au fost clujenii din cartierul Mănăștur.


Câteva zeci de mănăștureni s-au strâns ieri în sala de sport a școlii „Ion Creangă” pentru a-și spune problemele primarului. Printre „plângerile” mănășturenilor s-au numărat starea proastă a trotuarelor de pe mai multe străzi din cartier, transportul în comun, câinii care își fac nevoile lângă blocuri sau mizeria din zona punctelor de colectare a gunoiului. „Trotuarul de pe strada Mehedinți este într-o stare foarte proastă. Am făcut adresă la Primărie, dar am primit un răspuns nesatisfăcător”, a reclamat un cetățean. Primarul a afirmat că știe problema, plângerea cetățenilor vizând spargerile efectuate de către E.On Gaz. De starea trotuarelor s-au plâns și locuitorii de pe strada Grigore Alexandrescu. „Cunoaștem problema trotuarelor. Am găsit lucrări în Cluj care erau nefăcute de 60 de ani, cum este cazul cartierului Plopilor Vechi. Toate aceste lucrări necesită o investiție minimă, însă fiind multe se adună. Va veni și rândul trotuarelor de pe Grigore Alexandrescu să fie refăcute”, a promis Apostu. Cetățenii din zonă s-au arătat nemulțumiți și de amplasamentul prost al stației de transport în comun și au cerut mutarea acesteia. „Odată cu implementarea proiectului european privind sistemul de ticketing vor fi regândite și o serie de stații RATUC. Probabil că și cea de pe Grigore Alexandrescu se va număra printre ele”, a fost răspunsul primarului.

Locul de joacă desființat revine în atenție


Un alt cetățean care locuiește pe aceeași stradă a readus în atenție problema locului de joacă desființat în vara acestui an. „Gândiți-vă ce simt eu ca primar într-o astfel de situație. Am dorit ca această situație să fie un exemplu pentru Cluj. În timp ce cetățenii care au dorit desființarea parcului erau foarte vocali, cei care au dorit menținerea acestuia nu erau nicăieri”, a reamintit Apostu. Totuși, el a dat de înțeles că părculețul ar putea fi reînființat. „Am lămurit acum situația, am verificat listele cu semnături, așa că vă rog să puneți băncile la loc”, a fost îndemnul adresat colegilor săi din Executivul Primăriei. La fel ca în anii trecuţi, la întâlnire au participat cei doi viceprimari, consilieri locali, reprezentanţi ai regiilor autonome de interes local şi reprezentanţi ai executivului instituţiei, precum şi alţi reprezentanţi din instituţiile descentralizate. Următoarea întâlnirea va avea loc astăzi cu locuitorii din Gruia, Dâmbu Rotund, Iris, Bulgaria şi zona Centrală. Întâlnirea va începe tot la ora 17 şi se va desfăşura în sala Armonia din cadrul „Remarul -16 Februarie” de pe  strada Tudor Vladimirescu nr 2- 4.

Ultimele Stiri
abonare newsletter