Politică

Clujul va avea cel mai mare patinoar mobil din ţară

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/04_ziua/03 amenajare patinuar pista unirii _sc_10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Patinoarul de 1000 mp se montează deja în Piaţa Unirii.</p>

Cel mai mare patinoar mobil din ţară, cu o suprafaţă de 1.000 de mp, va fi montat până la sfârşitul aceste luni în Piaţa Unirii şi va fi disponibil clujenilor începând din data de 1 decembrie.

Reprezentanţii Primăriei clujene au anunţat că pationarul ar putea rămâne deschis până în luna februarie a anului viitor, în funcţie de condiţiile meteorologice. Anul trecut, patinoarul mobil din Piaţa Unirii a fost deschis în perioada 2 decembrie 2010 – 20 februarie 2011 şi a avut un mare succes în rândul clujenilor. Potrivit datelor furnizate de municipalitate, în medie, 300 de persoane pe zi au patinat iarna trecută pe gheaţa artificială amenajată în acest spaţiu. De altfel, amenajarea patinoarului în Piaţa Unirii a devenit deja o tradiţie, acesta fiind montat în fiecare iarnă aici de Primărie de mai mulţi ani.

„Programul patinoarului a fost anul trecut zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Pentru o repriză de o oră şi jumătate de patinaj, adulţii au plătit 15 lei, în timp ce copiii au fost taxaţi cu 10 lei. După fiecare repriză, gheaţa era curăţată pentru a putea fi utilizată în condiţii optime de următorii patinatori. De asemenea, clujenii au avut anul trecut posibilitatea de a închiria sau de a-şi ascuţi patinele contra unui tarif de 10 lei. Tarifele de anul acesta urmează să fie stabilite”, a explicat municipalitatea prin intermediul unui comunicat de presă.

În plus, Primăria Cluj-Napoca urmează să stabilească în perioada următoare şi zilele în care clujenii vor avea acces gratuit pe patinoarul din Piaţa Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter