Politică

www.clujbusiness.ro „vinde” Clujul în lume

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/03_ziua/05-sorin apostu primar cluj-napoca conferinta de presa primarie _sc_011.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Site-ul – un portal de promovare a oraşului ca destinaţie de afaceri – a fost realizat gratuit cu sprijinul marilor companii din Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a lansat ieri site-ul  www.clujbusiness.ro, un portal de promovare a Clujului ca destinaţie pentru afaceri.

„Acesta este un proiect destinat creşterii vizibilităţii Clujului pe harta oraşelor europene deschise pentru investiţii. Întrucât competiţia la nivel regional central şi est-european este acerbă, mai ales în contextul economic actual, a te promova la un nivel cât mai ridicat, competitiv şi susţinut de realitatea din comunitate este esenţial pentru orice oraş dinamic care vrea să atragă, alături de investitorii locali şi străini deja prezenţi pe piaţă, alte companii şi capitaluri în căutarea unui teren propice pentru investiţii”, a explicat primarul Clujului, Sorin Apostu.


Site-ul www.clujbusiness.ro a fost creat de municipalitate în parteneriat cu mai multe companii mari din oraş, care au lucrat pe bază de voluntariat.

Site-ul, care conţine şi un scurt film de prezentare a Clujului, nu au necesitat alocarea de fonduri publice.


„De ce Cluj-Napoca?”

La ora actuală, site-ul este disponibil în limbile română şi engleză, urmând ca apoi să fie tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională, precum italiană, spaniolă, maghiară sau chiar coreeană.


„Avem un instrument necesar, un portal construit după un profil recomandat de către companii care ştiu ce au căutat şi mai ales ce au găsit la Cluj-Napoca atunci când au venit să investească aici. Este, de asemenea un instrument perfectibil, la care aşteptăm feed-back din partea tuturor celor care doresc să ne ajute în acest demers important pentru Cluj-Napoca. Acest site este de fapt o platformă informaţională prin intermediul căreia dorim ca investitorii să obţină repede, pragmatic şi relevant răspunsurile pe care le aşteaptă la întrebarea «De ce Cluj-Napoca?»”, a mai precizat primarul Sorin Apostu.

Proiectul a fost coordonat şi va fi gestionat în continuare de către departamentul de Relaţii Externe şi Investitori din cadrul Primărie. Textele de pe site au fost redactate de Biroul de Relaţii Externe cu sprijinul companiilor şi instituţiilor partenere, dar şi de profesori de la Facultatea de Business, care au inclus construirea acestui portal în proiectele de cercetare ale studenţilor masteranzi.


În cadrul site-ului există şi o secţiune de promovare a Clujului prin intermediul celor care fac performanţă în business la Cluj-Napoca. Există astfel o serie de interviuri, testimoniale, poveşti de succes care au fost oferite de către liderii marilor companii clujene, asociaţiilor de profil, mediului universitar. Astfel, printre cei care au răspuns la întrebarea „De ce Cluj-Napoca?” se numără reprezentanţi de la Banca Transilvania, Terapia-Ranbaxy, consulatele Franţei, Olandei şi Ungariei la Cluj, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie.

20.000 de vizualizări pentru un film de 1,5 minute


Filmuleţul de 1,5 minute care poate fi vizionat pe site a a avut deja peste 20.000 de vizualizări pe reţeaua de socializare Facebook. Realizatorul este Laviniu Lazăr, director EvoDesign.

„Într-o singură zi, filmuleţul a ajuns să aibă în jur de 20.000 de vizualizări în 76 de ţări fără să începem promovarea pe canalele oficiale. Cred că este primul film în format full HD despre Cluj. A fost nevoie de două luni de filmări şi mie mi-a dat ocazia să descopăr părţi ale Clujului care nu credeam că există. Una dintre cele mai spectaculoase imagini e filmată de pe podul de la nodul N din Mănăştur, pe unde clujenii trec de obicei cu 80 la oră”, a spus Laviniu Lazăr.

Filmuleţul complet are o durată de 5 minute şi va fi gata până la finalul acestei luni. Site-ul www.clujbusiness.ro a fost realizat cu susţinerea companiilor Deloitte, Ernst & Young, KPMG, PricewaterhouseCoopers şi EvoDesign.

„Am ales un design de tip business, cu informaţii cât mai uşor de accesat pentru potenţialii investitori şi nu unul obositor. Oferim un sumar al ariilor de interes cu trimitere la site-uri detaliate”, a explicat Oana Chifu, general manager TSE Development.

Site-ul va fi promovat şi prin intermediul Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj. „Este foarte important să-l facem public pe toate căile posibile, mai ales pentru că va fi foarte util nu numai investitorilor străini, ci şi investitorilor români, chiar şi celor din Cluj. În ceea ce ne priveşte ne vom da concursul în continuare de a da oportunitatea tuturor să cunoască potenţialul oraşului nostru”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Augustin Feneşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter