Politică

Cine sunt candidații UDMR Cluj la alegerile parlamentare 2020?

Organizația UDMR Cluj și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Cine sunt candidații UDMR Cluj la alegerile parlamentare 2020? Cine sunt candidații UDMR Cluj la alegerile parlamentare 2020?

 

 


Consiliul reprezentanților unionali din județul Cluj a decis candidații Uniunii Democrate Maghiare din România pentru alegerile parlamentare.

 


Astfel, Laszlo Attila a obținut susținerea partidului pentru un nou mandat în Senatul României, al treilea. La Camera Deputaților primul pe listă va fi Csoma Botond, președintele UDMR Cluj, iar pe poziția a doua se va regăsi tânărul Talpas Botond (32 de ani), antreprenor și președinte al Consiliului Reprezentanților Unionali din județul Cluj

„La Senat, va candida Laszlo Attila, iar la Cameră - eu și Talpas Botond, pe locul doi. El e mai tânăr decât mine, dar e în UDMR de mai mult timp. E președintele Consiliului Reprezentanților Unionali din județul Cluj al UDMR, forul decizional, unde am și luat decizia la parlamentare”, a declarat Csoma Botond, pentru Monitorul de Cluj


UDMR, „lovit” la locale în mediul urban

Întrebat ce rezultat estimează că va obține organizația UDMR Cluj la parlamentare, Csoma Botond s-a ferit să ofere un pronostic, însă a declarat că la alegerile din 27 septembrie, UDMR nu a obținut un scor prea bun în mediul urban din Cluj, fapt ce speră să nu se repete și la următoarele alegeri.

„Nu aș putea spune (ce scor cred că vom obține- n.red.). Am avut o problemă la alegerile locale cu mediul urban, am avut o scădere. În mediul rural nu am avut probleme, însă în Cluj și în celelalte orașe ale județului am avut probleme, am primit mai puține voturi decât în 2016. Am văzut și faptul că populația de peste 55 de ani s-a prezentat într-o proporție cu 25% mai mică decât în 2016 la urne, lucru care ne-a afectat și pe noi. Nu pot să fac o estimare exactă în privința numărului de mandate pe care le vom obține la parlamentare. Încercăm să avem un scor cât mai bun”, a adăugat Botond.


La alegerile din decembrie 2016, UDMR Cluj a obținut un loc în Senat și un loc în Camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI 


28 de membri USR-Plus Cluj „se bat” să intre pe lista pentru alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia?

 

abonare newsletter