monitorulcj.ro Menu
Politică

Alegeri locale 2020 EXIT-POLL. PNL a câștigat la Iași Primăria și Consiliul Județean

PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean

Alegeri locale 2020 EXIT-POLL. PNL a câștigat la Iași Primăria și Consiliul Județean

 

 


Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat duminică, după închiderea urnelor de vot, că îl bucură foarte mult faptul că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean.

"Mă bucur foarte mult că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în aceşti 30 de ani de democraţie atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean. Aceasta este o victorie nu doar a PNL, ci este mai degrabă o încredere pe care ieşenii şi-o pun în listele consilierilor locali şi judeţeni, primari. Îi felicit pe toţi primarii din judeţ care şi-au câştigat mandatele astăzi, cred că sutele de consilieri locali şi judeţeni care zi de zi în această precampanie şi campanie electorală au promovat principiile şi programul nostru de guvernare locală şi judeţeană. Vreau să îi asigur pe ieşeni că anii ce vor urma vor fi ani în care împreună cu ei va fi o victorie a judeţului nostru", a declarat Costel Alexe.

Conform acestuia, prin votul dat duminică ieşenii au ales şefii administraţiilor locale şi judeţene în funcţie de proiectele prezentate şi au respins în acelaşi timp „acest circ politic” făcut de adversarii politici.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, în cursul zilei de duminică, până la ora 21,00, când s-au închis urnele de vot, prezenţa în judeţul Iaşi a fost de 37,27%, respectiv 293.986 votanţi. Dintre aceştia, 3.256 au votat la urna mobilă, 5.966 votanţi au fost înscrişi pe listele suplimentare, 284.728 pe listele permanente şi 36 pe liste complementare.

În Iaşi şi judeţ pentru acest tur de scrutin au fost 786.928 persoane înscrise pe listele permanente şi 1.480 înscrise pe liste complementare şi au fost organizate 759 secţii de votare.