Politică

Linia de tramvai din Mănăştur, în întârziere, dar nu exagerat

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/02_ziua/03-linie de tranvai in reabilitare _sc_75.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările la linia de tramvai din cartierul Mănăştur vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie.

Municipalitatea a instituit noi restricţii de circulaţie.

Lucrările la linia de tramvai din cartierul Mănăştur vor fi finalizate până la mijlocul acestei luni, au dat asigurări reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Deşi iniţial ar fi trebuit finalizate până în luna octombrie, lucrările la reabilitarea liniei de tramvai pe tronsonul Bucium-Calvaria au fost întârziate tot de lucrări la linia de tramvai.

„Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile, lucrările la reabilitarea liniei de tramvai pe tronsonul Bucium – Calvaria din cartierul Mănăştur vor fi finalizate până la data de 15 noiembrie. Într-adevăr, s-a depăşit termenul stabilit iniţial, însă acest lucru s-a datorat accelerării ritmului lucrărilor la linia de tramvai de pe strada Bariţiu. S-a dorit ca acolo să se finalizeze lucrările până la sosirea studenţilor. Acum s-au intensificat lucrările şi în Mănăştur”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Noi restricţii de circulaţie

În vederea finalizării lucrărilor, municipalitatea a instituit începând de săptămâna trecută restricţii de circulaţie la intersecţia străzilor Primăverii cu strada Izlazului (zona nodului Omega) din cartierul Mănăştur. Astfel, se interzice virajul la stânga de pe strada Primăverii pe strada Izlazului (la venirea dinspre Pod Calvaria spre zona complexelor Big-Union).

Traseul de deviere care se utilizează pe parcursul lucrărilor este următorul: Pod Calvaria – Calea Mănăştur – Câmpului. De asemenea, se suspendă circulaţia pe direcţia strada Izlazului – strada Primăverii – strada Bucium. Traseul alternativ este strada Izlazului – strada Primăverii – întoarcere pe la Pod Calvaria – strada Primăverii.

Proiect european de 104 mil. lei

Vă reamintim că lucrările la linia de tramvai sunt executate de către asocierea Swietelsky Baugesellschaft GmbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 104 milioane de lei, finanţarea proiectului fiind asigurată din fonduri europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter