Politică

Integrare pe piaţa muncii pentru deţinuţi

<p />Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale anunţă demararea activităţilor din cadrul proiectului „Viaţa după gratii”, care îşi propune îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Proiectul „Viaţa după gratii” este cofinanţat din fonduri europene şi are ca principal scop dezvoltarea reţelelor integrate de incluziune socială, care să îi ajute pe cei care mai au de executat un an de detenţie sau pe cei care se află în centrele de reeducare să se poată integra mai uşor pe piaţa muncii, în momentul eliberării.
În prima etapă a proiectului se va realiza un studiu la nivel naţional privind nevoile de formare vocaţională a persoanelor aflate în detenţie şi în centrele de reeducare, calificările şi nivelul profesional la care se află aceste persoane şi analiza nevoilor pieţei muncii locale.

Vor urma o serie de campanii de sensibilizare şi promovare, pentru a motiva angajatorii să treacă peste reticenţele privind angajarea deţinuţilor. În cadrul proiectului, 1.500 de deţinuţi vor participa la o serie de cursuri de calificare. Stagiile de practică vor fi realizate în ateliere de lucru organizate la nivelul penitenciarelor ce vor fi dotate şi modernizate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter