Politică

Este OFICIAL. Traian Băsescu a decis. Ce se întâmplă cu fostul președinte al României?

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a luat o decizie importantă, duminică.

Este OFICIAL. Traian Băsescu a decis. Ce se întâmplă cu fostul președinte al României? Este OFICIAL. Traian Băsescu a decis. Ce se întâmplă cu fostul președinte al României?

 

 


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, şi-a depus, duminică, dosarul de candidatură la funcţia de primar general al Capitalei.

 


Actualul europarlamentar a declarat că Partidul Mişcarea Populară (PMP) va susţine Partidul Național Liberal (PNL) la moţiunea de cenzură, chiar dacă liberalii „au determinat” intrarea lui în cursa pentru funcţia pe care a mai ocupat-o între 2000-2004.

PMP va rămâne loial alianţei cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur şi simplu ne-au umilit. Şase luni de când s-a convenit susţinerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianţă la Bucureşti şi cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca şi comportament. Dar, asta nu înseamnă că noi nu ne vom ţine cuvântul de a-i susţine până la ultimul vot”, a precizat Băsescu.


În acest context, el a susţinut că va obţine 30% din voturile electoratului bucureştean. „Nu am analiză pe rupturi (din electoratul altor formaţiuni – n.r.), dar am analiză pe electorat. Voi face peste 30% din opţiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient. Dar voi face peste 30%”, a susţinut fostul preşedinte.

Ce spune Traian Băsescu despre dosarul privind colaborarea cu Securitatea?

Referitor la dosarul privind colaborarea sa cu fosta securitate, Băsescu a spus că „va câştiga acest proces”.


„Mi-am depus candidatura, sper că sunt îndeplinite toate condiţiile. Ca să fie lucrurile în bună regulă, am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral în care spun aşa: după patru adeverinţe de necolaborare cu securitatea, în prezent, pe rolul ÎCCJ se află recurs dosarul, numărul. Deci nu am făcut secret, deşi nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că e corect să pun acest adaos la declaraţie, deşi vă asigur că o să câştig procesul”, a afirmat Băsescu.

Referitor la administrarea Capitalei, el a opinat că „problema de fond este poluarea”, iar soluţia pe care el o va aplica este aceea a eliminării pierderilor de căldură. În ceea ce priveşte încălzirea şi apa caldă, Băsescu a susţinut că „acestea au rămas la stadiul la care le-a lăsat când era primar general al Capitalei”. În viziunea lui, soluţia la traficul rutier aglomerat din Capitală este „construirea de pasaje subterane”.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, invitat să candideze la Primăria Municipului București. Care a fost răspunsul edilului


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter