Politică

USR și PLUS au FUZIONAT, cele două partide devin unul singur. Ce spun parlamentarii clujeni

Congresele Uniunii Salvați România (USR) și Partidulului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) au decis ca cele două formațiuni să devină unul singur.

USR și PLUS au FUZIONAT, cele două partide devin unul singur. Ce spun parlamentarii clujeni? USR și PLUS au FUZIONAT, cele două partide devin unul singur. Ce spun parlamentarii clujeni?

Delegaţii USR şi PLUS au adoptat sâmbătă, într-un congres desfăşurat online, Protocolul de fuziune a celor două formațiuni politice. În USR, au votat 76,1 pentru fuziune (17% împotrivă), în timp ce în PLUS, au optat 83,43% pentru fuziune (15% împotrivă). Noul partid se va numi „USR PLUS”, în urma Protocolului care prevede că PLUS va fi absorbit de USR, un lucru vehiculat de mai multă vreme.

„De astăzi (sâmbătă – n.r.) suntem un singur partid, mai mare, mai puternic, pregătit să câștige alegerile și să guverneze la nivel local și național. Am decis să facem acest pas pentru că suntem la fel, cu oameni onești și competenți, și toți ne dorim o Românie modernă”, a declarat președintele USR, Dan Barna.


„Fuziunea nu am decis să v-o propunem pentru că e un proiect ușor și nici pentru că e un proiect cu rezultat sigur, vreau să fiu cât mai clar din punctul ăsta de vedere și cât mai sincer, mai ales. Am ales proiectul ăsta, fuziunea, pentru că ea corespunde ideii de împreună, cu care am pornit la acest drum”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș, care devine astfel co-președintele USR PLUS.

Ce spun parlamentarii clujeni despre fuziunea USR PLUS?

„Oficial! USR-PLUS sunt același partid, aceeași familie. Prin congrese separate, cele două partide și-au exprimat voința fermă de a moderniza România devenind o singură forță politică majoră! Sunt oameni extraordinari în PLUS, cu unii dintre ei (...) colaborez dinainte de a face politică, pe alți oameni minunați (...) i-am cunoscut mai târziu, ei și mulți alții vor binele României, vor sincer să avem o țară ca afară!”, a precizat deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.


„Uniți, suntem mai puternici! Pentru voi, pentru România la care visăm, pentru copiii și nepoții noștri! De ce am votat pentru unirea dintre USR și PLUS? (...) Personal, am votat această decizie dând glas mesajelor celor mai mulți dintre voi, care mi-ați transmis, în ultimii ani, luni și săptămâni că ne doriți împreună, pentru a avea mai multă energie și putere în schimbarea în bine a României. (...) Eu n-am uitat cum s-a născut, în stradă, scandarea «Uniți, salvăm întreaga Românie!» și îmi asum să mă implic și să lupt ca niciunul dintre colegii mei, mai vechi și mai noi, să nu uite acest lucru și cauzele care ne-au unit și pentru care ne-am unit”, a punctat senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu.

Reamintim, că în mai 2020, o moțiune de neîncredere împotriva președintelui Simona Cristea și Biroului județean a fost votată, la Cluj-Napoca, de către membrii PLUS, care au optat pentru schimbarea conducerii locale într-una tehnocrată. Printre altele, Cristea a fost acuzată că nu a reușit să dezvolte filiala județeteană care „se zbate în anonimat” și că „nu există o strategie de expunere media” a PLUS Cluj, a conducerii sau a candidaților PLUS Cluj.


CITEȘTE ȘI:

PLUS Cluj și-a tras o conducere „tehnocrată”. Cine este noul președinte după îndepărtarea Simonei Cristea?


 

abonare newsletter