Politică

Guvernul Orban are zilele numărate. Moțiunea de cenzură depusă de PSD va trece

PSD este dispusă să depună moțiunea de cenzură în următoarele zile, iar șansele ca ea să treacă sunt extrem de mari.

 

 


Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că va depune o moțiune de cenzură în următoarea perioadă și va obține cel puțin 250 de voturi. Conform unor surse Digi24, moțiunea nu va obține neaparat 250 de voturi, însă cu toate astea va trece fără mari probleme.

 


Social democrații nu au stabilit încă momentul în care moțiunea va fi dezbătută și votată în Parlament. Posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc în aceeași săptămână în care este depusă, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie. 

Moțiunea de cenzură ar urma să fie votată de parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și de o parte dintre parlamentarii independenți și cei ai minorităților naționale. UDMR a anunțat că nu va semna moțiunea, însă, în ceea ce privește votul, formațiunea condusă de Kelemen Hunor nu a luat încă o decizie. 


Moțiunea de cenzură ar putea fi adoptată cu peste 240 de voturi. PSD are împreună cu ALDE aproximativ 214 voturi, la care se adaugă cele 23 de voturi de la Pro România, 3 voturi ale parlamentarilor neafiliați și aproximativ 8-9 voturi de la parlamentarii minorităților naționale.

CITEȘTE ȘI:


 

 


Politicienii clujeni, reacții după moțiune! Dohotaru nu a votat, Nasra așteaptă „CDR 2.0”

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter