Politică

Masca de protecție devine obligatorie în spații deschise și în România! Primul mare oraș care introduce noua lege

Masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise din Municipiul Iași de la finalul săptămânii.

Iașiul este primul oraș din România în care masca de protecție devine obligatorie pe stradă Iașiul este primul oraș din România în care masca de protecție devine obligatorie pe stradă

Puternic afectat de răspândirea agentului patogen, Iașul devine primul oraș din România care recurge la reintroducerea restricțiilor din perioada stării de urgență. Practic, dacă excludem obligativitatea declarației pe propria răspundere de fiecare dată când părăsesc domiciliul, putem spune că locuitorii vor fi nevoiți să respecte toate celelalte măsuri din perioada 15 martie – 15 mai 2020.

Concret, începând de acum sunt interzise aglomerațiile în piață și în mijloacele de transport în comun, iar masca devine obligatorie inclusiv în spațiile deschise. În plus, vârstnicii vor beneficia de ajutoare pentru a nu fi nevoiți să iasă atât de des din case, în vreme ce pe timpul nopții vor reîncepe operațiunile de dezinfectare a străzilor.


Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise din Iași

În Iași sunt confirmate 1.220 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar Spitalul de Boli Infecţioase, principala unitate medicală care preia pacienţii infectați cu  Covid-19 riscă să rămână fără paturi.

„Acele măsuri de distanțare și purtarea măștilor și distanța în piețe din starea de urgență le-am reluat de astăzi. Poliţia Locală a fost invitată să încerce să fie un pic mai activă, inclusiv în zonele de cluburi, distracţie. Am mers pe aceleaşi măsuri din starea de urgenţă pentru că de fapt ne aflăm într-o situaţie mai grea decât în starea de urgenţă în ultima perioadă, vrem să fim cât se poate de preventivi, poate reuşim să începem şcoala în septembrie şi în octombrie anul universitar.Nu încercăm să stricăm viața nimănui. Nu vreau să ajungem la carantinare, pentru că o carantinare a municipiului Iaşi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificilă pentru toată regiunea”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter