Politică

Pro România și-a lansat programul pentru Cluj-Napoca. Printre obiective, oferirea de terenuri gratuite tinerilor

Candidatul Pro România la primăria Cluj-Napoca, Dan Codrean, și-a prezentat astăzi programul de administrare locală.

Principaliile direcții urmărite de program sunt eliminarea urbanismului haotic și creșterea calității vieții pe toate palierele, de la mobilitate, la educație și la componenta socială.

„Programul de administrare locală este un program pe care l-am chibzuit mult, în care am încercat să înglobăm tot ceea ce ni s-a transmis ca informație de la nivelul comunității clujene. Am pus în acest program și simțămintele noastre, am pus acest element de subiectivism al nostru, ca și clujeni, plecând de la ceea ce am constat noi că există la nivelul municipiului Cluj-Napoca ca și probleme, ca și așteptări pe termen lung. Programul pe care l-am gândit nu este limitat la un mandat de patru ani, am gândit mai larg.


Urbanismul are foarte multe probleme care se răsfrâng asupra cetățenilor, asupra drepturilor lor, asupra a ceea ce înseamnă normalitate într-un municipiu în creștere. În ceea ce privește topurile care s-au realizat pe coordonata calității vieții, Clujul din păcate nu se regăsește în ele. Ceea ce vreau eu prin gândirea pe care am pus-o în program este să sporim calitatea vieții”, a declarat Dan Codrean.

Terenuri gratuite pentru tinerii sub 35 de ani

Astfel, unul dintre obiectivele incluse în programul de administrare locală, cu scopul creșterii calității vieții, este „conceperea unui program de construcții de locuințe, dar și oferirea de terenuri gratuite tinerilor sub 35 de ani, conform legii, în zonele Lomb, Tineretului și altele, după recuprarea terenurilor din proiectele blocate”.


„Orașul nostru este cel mai scump oraș din România, prețul de metrul pătrat este exorbitant, am depășit capitala și am depășit pragul de preț al altor orașe mult mai dezvoltate din afara țării. Tinerii până în 35 de ani sunt o categorie socială care sunt la început de drum, care este greu. Din perspectiva noastră și a programului cu care am venit, dorim să venim în sprijinul acestei categorii pentru a facilita posibilitatea acestora de a se dezvolta ca familie, ca entități personale în Cluj-Napoca, să nu ajungem să exportăm capitalul nostru valoros, școlarizat pe bani publici, în alte țări. Dacă tot vorbim de orașul care se dezvoltă, cred că în primul rând trebuie să valorificăm investiția pe care am făcut-o în tineri. Este o idee pe care echipa mea a propus-o și pe care am regăsit-o în discuțiile cu clujenii din acest spectru de vârstă”, a explcat candidatul Pro România.

Creșe, grădinițe și școli în fiecare cartier clujean

Adrian Magdaș, profesor în învățământul preuniversitar și candidat Pro România pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, a propus construirea, în fiecare cartier din oraș, a cel puțin o creșă, o grădiniță și o școală gimnazială.


„Fără o educație decalitate nu există o dezvoltare durabilă. Pornind de la necesitățile comunității locale, ne gândim la diverse programe și proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor municipiului. Pro România promovează valorile fundamentale ale unui învățământ modern, specific secolului 21. O idee foarte importantă este o accesibilitate mai facilă la educația timpurile, fiecare cartier al orașului nostru să aibă cel puțin câte o creșă, o grădiniță și o școală gimnazială. Sunt elevi de gimnaziu și de ciclu primar care petrec în trafic o oră și jumătate în fiecare zi”, a spus Magdaș.

Cine este Dan Codrean?

Dan Codrean va candida pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea partidului Pro România, în timp ce Remus Lăpușan este propunerea partidului pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean.


El este jurist cu 15 ani de profesie, având de asemenea pregătire în domeniul medierii. Dan Codrean este în prezent arbitru la Camera de Comerț. Acesta a intrat în politică în anul 2002, ocupând, pentru o scurtă perioadă, funcția de subprefect al Clujului.

 


CITEȘTE ȘI

Remus Lăpușan (PRO România) și-a prezentat programul de guvernare pentru Cluj. Produsele locale, educația și sănătatea, luate în vizor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter