Politică

Iohannis, comparat cu Vadim Tudor: „Ori probează acuzațiile grave, ori își dă demisia!”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a calificat afirmaţiile dure ale preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind „un atac grosolan”.

Iohannis, comparat cu Vadim Tudor: „Ori probează acuzațiile grave, ori își dă demisia!” Iohannis, comparat cu Vadim Tudor: „Ori probează acuzațiile grave, ori își dă demisia!”

„Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv în Senat. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor. (...) După o lună de la adoptarea tacită preşedintele a venit cu un atac grosolan”, a acuzat Ciolacu.

„Vadim Tudor încă trăiește și este președintele României!”

„Dincolo de asta, sincer vă spun, astăzi (miercuri – n.r.) am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României şi nu cred că sunt singurul care a avut această senzaţie. Asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european, domnule Iohannis! (...) Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul şi nu o să îl vândă niciodată. Ardealul a fost, este şi va fi parte a României”, a menţionat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.


„Iohannis să dovedească acuzațiile sau să-și dea demisia!”

Preşedintele Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să vină în Parlament pentru a dovedi „acuzaţia gravă” că PSD ar fi avut „o înţelegere ascunsă” cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional.

Domnul Iohannis a făcut cea mai gravă acuzaţie care s-a făcut în România după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o înţelegere ascunsă cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional. (...) Această acuzaţie poate avea doar două soluţii: ori acuzaţiile sunt adevărate şi partidul acuzat trebuie sa fie interzis, ori Preşedintele României minte şi manipulează şi trebuie să-şi dea demisia şi să sufere rigorile legii”, a replicat Tăriceanu.


CITEȘTE ȘI:

Un scandal artificial. Românii și maghiarii stau în casă, politicienii se bat pentru Ardeal

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter