Politică

Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, RESPINS de Senat

Senatorii au respins astăzi proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Legea a fost subiect de dispute politicedupă ce proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților.

Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins de senatori, după o ședință care a durat aproape 2 ore. Au fost 135 de senatori prezenți, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere și 9 voturi împotriva raportului. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Senatul este cameră decizională.

Iohannis: „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor!”

Subiectul a fost subiect de dispute între politicieni. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat proiectul de lege, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

„Bună ziua, dragi români! Jó napot kívánok, PSD!”, și-a început scurtul discurs șeful statului. Acesta a precizat că, în timp ce Guvernul și autoritățile statului luptă cu pandemia de coronavirus, pentru viețile românilor, PSD uneltește în secret planuri pentru a ceda Transilvania Ungariei.


„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (...) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Kelemen Hunor: „Un mesaj tipic PRM-ist!”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a reacționat prompt la declarațiile tăioase ale președintelui României.


„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi (n.red. miercuri) am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a solicitat liderul Uniunii.

„Să-ți fie rușine, Iohannis! Prin această manipulare perfidă ai devenit urmașul demn al înaintașilor tăi politici, Ceaușescu și Funar!”, a tunat și deputatul UDMR de Cluj Csoma Botond, candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI

Hâr-mâr politic pe tema Autonomiei Ținutului Secuiesc. Deputat de Cluj: „O aberație!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter