Politică

Benedek Zacharie: Guvernul trebuie să sprijine sectoarele de transport marfă și de construcții

UDMR a înregistrat un proiect de lege pentru sprijinirea sectoarelor de transport marfă și de construcții.

Foto: UDMR.ro Foto: UDMR.ro

UDMR a elaborat un proiect de lege pentru a ajuta două sectoare industriale importante, în vederea susținerii companiilor care își desfășoară activitatea în  perioada în care România se află în stare de urgență. Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților, Benedek Zacharie a declarat că pachetul de măsuri economice elaborat de grupul parlamentar vizează în mod direct sectoarele de transport marfă  și pe cel al industriei construcțiilor.

Benedek Zacharie, a precizat că, în opinia Uniunii, autovehiculele de transport marfă cu o capacitate maximă autorizată, mai mare de 2,4 tone, trebuie să fie scutite de taxa de drumuri și poduri, facilitând, astfel, funcționarea companiilor de transporturi în perioada pandemiei.


„Sunt necesare măsuri pentru a ajuta transportul de marfă, deoarece serviciile oferite de acest sector sunt indispensabile în  perioada pandemiei. Astfel, dacă va fi eliminată taxa pentru drumuri și poduri, aceste companii vor fi scutite de o povară în plus, în această perioadă dificilă”, a declarat liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților.

Deputatul a subliniat și o altă reglementare importantă din cadrul proiectul de lege prin care ar putea fi sprijinită industria construcțiilor.


„Concluzia în urma crizei din anul 2008 a fost aceea  că Guvernul de atunci a neglijat capitolul de investiții publice. Proiectul de lege al UDMR ar oferi o soluție parțială pentru evitarea acestui neajuns: solicităm ca Trezoreria de Stat să acorde împrumuturi fără dobândă pentru încheierea lucrărilor respective, în cazul în care o administrație locală sau o altă instituție de stat se află în incapacitatea de a putea plăti investițiile deja începute. Ulterior, administrația locală va avea la dispoziție 15 zile pentru plata facturii”, a adăugat Benedek Zacharie.

Liderul deputaților UDMR a arătat că aceste măsuri sunt necesare deoarece, în prezent, nicio ordonanță guvernamentală nu susține eficient aceste două industrii importante.


Benedek Zacharie a mai transmis că că Uniunea a solicitat dezbaterea în procedură de urgență a acestui proiect de lege, înregistrat pe 9 aprilie. Proiectul a fost elaborat de liderul grupului parlamentar al UDMR, Benedek Zacharie, împreună cu deputații UDMR Bende Sándor și Kulcsár-Terza József.

Ultimele Stiri
abonare newsletter