Politică

Partidul Forța Națională vrea să-și doneze subvenția primită de la buget pentru lupta împotriva pandemiei

Partidul Forța Națională adresează premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă prin care îi solicită acestuia să modifice legislația în vigoare astfel încât partidul să poată dona subvențiile primite de la bugetul de stat luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Publicăm în continuare textul integral al scrisorii deschise.

 

Scrisoare deschisă adresată Domnului Prim-Ministru LUDOVIC ORBAN


Stimate Domnule Prim-Ministru,

Partidul FORȚA NAŢIONALĂ, în calitate de partid parlamentar care beneficiază de subvenții acordate partidelor politice, prevăzute în bugetul Autorității Electorale Permanente pentru anul 2020, prin prezenta vă solicităm să emiteți o ordonanță de urgență pentru modificarea art. 25 alin. (1) din Legea nr. 334 din 17 iulie 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, în sensul adăugării în lista destinațiilor permise pentru utilizarea veniturilor provenite din subvenții de la bugetul de stat a „donațiilor, destinate domeniilor cele mai afectate pe perioada în care este instituită starea de urgență pe teritoriul României”.


Considerăm că activitatea partidelor trebuie să fie pusă în slujba poporului și a țării și să servească în primul rând cetățenilor și interesului național. Politica nu trebuie să fie un mijloc de promovare al intereselor proprii ci un mijloc prin care partidele și politicienii să vină în sprijinul și în apărarea cetățenilor și să reprezinte garanția libertății și prosperității lor.

Din acest punct de vedere, Biroul Permanent Central al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a hotărât ca subvenția de la bugetul de stat pe care o primește partidul în această perioadă să fie donată în întregime spitalelor aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 și sperăm să dați curs solicitării noastre pentru a ne da posibilitatea direcționării acestor sume către cei care au urgentă nevoie de ele.


FORȚA NAȚIONALĂ

BIROUL PERMANENT CENTRAL


prin Președinte

Sorin-Valeriu Naș

Ultimele Stiri
abonare newsletter