monitorulcj.ro Menu
Politică

Medicii luptă cu boala fără măști, Guvernul cheltuie 1 mil. € pentru un schit la Athos

Parlamentarii au votat modificarea unei legi privind sprijinul financiar acordat de statul român unui schit românesc din Grecia.

Priorități! Medicii luptă cu boala fără măști, Guvernul cheltuie 1 mil. € pentru un schit la Athos, sursă foto: basilica.ro

Astfel, în Monitorul Oficial al României a apărut modificarea Legii nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc „Prodromu”, de la Muntele Athos. Articolul 2 va avea următorul cuprins: „Anual se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru schit” (vezi Galerie FOTO).

„Bătaie de joc! În timp ce Guvernul României a lăsat spitalele luni de zile fără niciun leu pentru achiziția de echipamente de protecție pentru infirmiere, brancardieri, medici, asistente, farmaciști, personalul de pe ambulanțe, s-a găsit 1 milion de euro pentru un schit românesc de la Muntele Athos!”, s-a plâns deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, care a votat împotriva inițiativei, de Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie).


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Primii pacienți CONFIRMAŢI cu noul COVID-19 au intrat în Clinica Medicală 1 a Spitalului Județean de Urgență Cluj FĂRĂ IZOLETĂ!