Politică

Partidul Forța Națională are o nouă conducere. Președintele interimar al formațiunii este un clujean

Partidul Forța Națională l-a ales, sâmbătă, în funcția de președinte interimar, pe clujeanul Sorin-Valeriu Naș.

De asemenea, cu aceeași ocazie, Biroul Permanent Central al partidului l-a ales pe Cristian Costache în funcția de prim-vicepreședinte interimar al partidului Forța Națională.

Ședința extraordinară a Biroului Permanent Central al Partidului Forța Națională a fost convocată în weekend-ul trecut a urmare a hotărîrii Curții de Onoare și Arbitraj a partidului din data de 21 martie prin care s-a decis excluderea din partid a Grațielei Leocadia Gavrilescu și a lui Teodor Meleșcanu, hotărâre care urma să fie supusă spre validare Biroului Permanent Central.


Decizia curții a fost motivată de faptul că cei doi membri excluși, prin demersurile întreprinse, au încercat destructurarea organizațiilor vechi ale partidului și crearea de organizații paralele ilegale în vederea obținerii controlului asupra tuturor structurilor teritoriale ale partidului, încălcând astfel grav prevederile Statutului.

Pentru a evita validarea excluderii de către Biroul Permanent Central al Forței Naționale, cei excluși din partid si-au depus demisiile înainte de începerea ședinței.


În cadrul aceleaşi şedinţe, Narcis-Horaţiu Benche a fost ales în funcţia de vicepreşedinte coordonator pentru regiunea de Nord-Vest şi preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a partidului Forţa Naţională, funcţii devenite vacante ca urmare a numirii lui Sorin-Valeriu Naş în funcţia de preşedinte.

De asemenea, Biroul a decis ca subvenţia de la bugetul de stat pe care o primeşte partidul Forţa Naţională să fie donată spitalelor aflate în prima linie în lupta cu Covid-19. În acest sens, partidul va depune o iniţiativă legislativă de amendare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care să se permită acest lucru doar pe perioada stărilor de urgenţă.


„Cetăţenii români au nevoie de soluţii urgente şi concrete din partea partidelor politice responabile și nu de negocieri sau înțelegeri care să aducă avantaje electorale unora sau altora. Noi, Forța Națională, credem că actuala criză demonstrează limitele proiectului european actual, proiect care are nevoie de o reformare radicală bazată pe promovarea identității, tradiţiei și suveranității fiecărei națiuni și pe apărarea și protejarea intereselor cetățenilor fiecărei țări”, se arată în declarația dată publicității la finalul ședinței extraordinare a Biroului Permanent Central al partidului.

Cine este Sorin-Valeriu Naş


Sorin-Valeriu Naş a absolvit Liceul de informatică din Cluj-Napoca, promoţia 1985, şi Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Secția Economia Industriei, Construcțiilor și Transporturilor, promoţia 1991. A îndeplinit funcția de director al sucursalei teritoriale Cluj a Fondului Proprietății de Stat și mai apoi a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. A activat și în sectorul economic privat ca investitor şi manager în cadrul unor companii cu activităţi în domeniul pieței de capital, IT&C și dezvoltării imobiliare.

Naș și-a început cariera politică în 1990 ca membru al Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat. Din 1992 a îndeplinit funcția de secretar general și ulterior pe cea de președinte al organizației municipale Cluj-Napoca a PNŢCD. În anul 2001 a fost exclus, împreună cu întreaga conducere județeană, din PNȚCD Cluj, de către conducerea centrală a partidului în frunte cu Victor Ciorbea. A fost membru fondator al Acțiunii Populare, fost partid politic din România, cu ideologie de centru-dreapta, fondat și condus de Emil Constantinescu, refuzând să mai activeze la momentul fuziunii acestei formaţiuni cu PNL (2008).


În 2014 s-a înscris în Partidul Liberal Reformator (ulterior ALDE) în care a activat până în toamna anului trecut. Din noiembrie 2019 este membru al partidului Forța Națională, având funcția de președinte al Organizaţiei județene Cluj şi vicepreședinte coordonator al regiunii de Nord-Vest.

Ultimele Stiri
abonare newsletter