Politică

Guvernul Orban, investit de Parlament. Procedura a fost îngreunată de coronavirus

Guvernul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost învestit sâmbătă de Parlament.

guvernul-orban-investiti-de-parlament-procedura-a-fost-ingreunata-de-coronavirus guvernul-orban-investiti-de-parlament-procedura-a-fost-ingreunata-de-coronavirus

Au votat "pentru" învestirea Cabinetului Orban 286 de deputaţi şi senatori, iar 23 au fost "împotrivă". Au fost prezenţi 310 parlamentari, iar 309 şi-au exprimat votul. Pentru a fi învestit noul Guvern avea nevoie de minimum 233 de voturi favorabile.

Întreaga procedură de învestire a Executivului a fost marcată de măsurile speciale de precauție luate din cauza epidemiei de coronavirus care a ajuns inclusiv în Parlament și Guvern.


Procedurile de învestire a Guvernului Orban au început încă de dimineață în condiții fără precedent până acum în Parlamentul României.

Senatorii și deputații au intrat în clădirea Legislativului pe un culoar dezinfectat în prealabil, iar audierile miniștrilor, care au durat mai puțin de două ore, s-au desfășurat într-o singură sală. Cei mai mulți dintre membrii Executivului au fost audiați prin teleconferință, în condițiile în care un singur parlamentar PNL a fost prezent în Parlament.


Nu au existat dezbateri asupra guvernului și a programului de guvernare, iar Ludovic Orban a trimis un discurs scris Parlamentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter