Politică

LAȘITATE ISTORICĂ! Premierul desemnat fuge de responsabilitate: „PNL își bate joc de noi!”

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

LAȘITATE ISTORICĂ! Premierul desemnat fuge de responsabilitate: „PNL își bate joc!” LAȘITATE ISTORICĂ! Premierul desemnat fuge de responsabilitate: „PNL își bate joc!”

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi (n.red. joi) mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16:00. Înaintea ședinței de plen se conturase deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea Guvernului, astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin.


„Lașii! PNL, rușine națională! Pentru prima dată în istoria parlamentarismului românesc, un prim-ministru desemnat fuge cu 10 minute înainte de învestire și lasă țara în haos în plină epidemie de coronavirus. PNL se dovedește un partid slab, oportunist, incapabil să guverneze în momente de criză! Iohannis își bate joc de România acum, când avem nevoie de un Guvern stabil! Rușine!”, a tunat deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

„În plină criză medicală și politică, PNL fuge de responsabilitatea formării unui guvern, printr-un gest incredibil de rușinos! În timp ce milioane de români, din țară și din diaspora, sunt îngrijorați cu privire la sănătatea celor dragi, în timp ce avocatul poporului îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus, PNL și Cîțu își bat joc de români”, a replicat și deputatul PSD de Cluj Horia Nasra.


„Sper ca liderii tuturor partidelor politice parlamentare să găsească o soluție optimă, urgentă, prin care să avem un guvern funcțional, care să gestioneze această situație sensibilă prin care trece țara... Fie să avem minți limpezi, în vremuri tulburi! Fie să avem guvern și instituții responsabile!”, a mai spus social-democratul clujean.

„Dezertarea lui Cîțu se face rușinos, cu 10 minute înaintea votului. În plină criză a coronavirusului, PNL și Cîțu se joacă de-a politica. Dacă nu ar fi profund iresponsabil și dramatic din cauza momentului, ar fi de râsul curcilor. Pe de altă parte, cum era posibil să fie votat un premier care a zis negru pe alb că sectorul privat trebuie să fie prioritatea nr. 1 a României, nu sănătatea și educația! Un astfel de om, când trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să dezvoltăm instituții publice puternice, nu are ce căuta într-o poziție de prim-ministru”, a acuzat și deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru.


„Este inadmisibil ce a făcut acum PNL cu România! O mascaradă și un circ ieftin, care pun în pericol o țară întreagă! Este a doua oară când PNL își sabotează propriul guvern. În contextul în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, acest lucru este o meschinărie și o iresponsabilitate cruntă; în condițiile în care se impune luarea unor măsuri urgente prin care să combatem și să limităm efectele acestei crize, noi nu avem un guvern legitim care să facă asta! Guvernele interimare nu pot emite ordonanțe de urgență, singurele măsuri se pot lua doar de către Parlament, și vedeți cât este de greu!”, a punctat Remus Lăpușan, președintele Pro România Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter