Politică

Corina Creţu, posibil contracandidat pentru Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca?

După ce deputatul Emanuel Ungureanu a fost desemnat de USR pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, a venit rândul altor partide să-şi anunţe posibilii candidaţi pentru fotoliul ocupat în prezent de Emil Boc.

Remus Lăpuşan, liderul PRO România Cluj, a declarat că există discuţii pentru desemnarea europarlamentarului Corina Creţu candidatul partidului la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Lăpuşan a vorbit şi de alte două variante: Ioan Rus, care a mai pierdut Primăria în faţa lui Emil Boc în 2004, şi Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii anti fumat.

“Discuţii există începând din toamna anului trecut pe subiectul candidaţilor la Primărie şi Consiliul Local. De exemplu, pentru Primăria Cluj-Napoca cea mai interesantă propunere care mi s-a părut mie că a existat în cadrul organizaţiei a fost aceea că doamna Corina Creţu, europarlamentar, fost comisar european ar fi un candidat foarte bun, şi din perspectiva faptului că ştie şi cunoaşte foarte bine aceste mecanisme europene. Cred că aici la Cluj-Napoca suntem cel mai european oraş din România. Şi Corina Creţu ar putea veni cu o platformă foarte serioasă din această perspectivă: cunoaşte mecanismele, cunoaşte ce se întâmplă în alte oraşe de mărimea Clujului la nivel european şi mulţi colegi ar fi de părere că este un candidat foarte bun. Doamna Creţu nu a zis niciodată nici da, nici ba, dar au fost discuţii de principiu legate de ce ar putea să fie făcut mai bine în Cluj-Napoca. Alţi colegi spun că cel mai bun candidat ar fi domnul Rus (n.red. Ioan Rus). Recunosc că este o propunere foarte interesantă, dar domnul Rus nu cred că este interesat de acest subiect. Domnia sa este validată profesional, cred că are alte gânduri. Şi Aurelia Cristea ar fi un candidat foarte bun. Până la urmă vom vedea ce decizie vom lua şi care va fi forma finală de selecţie a candidatului pentru Primăria Cluj-Napoca. La începutul lunii martie ar trebui să definitivăm acest lucru”, a declarat Remus Lăpuşan, liderul Pro România Cluj.


Reamintim că Ioan Rus a pierdut Primăria Cluj-Napoca în 2004 în faţa actualului primar Emil Boc.

De asemenea, Lăpuşan a spus şi de ce este greu să te lupţi cu Emil Boc.


“De ce e greu să te lupţi cu Emil Boc? Ioan Rus în 2004 a venit după un mandat de ministru de interne, cu realizări. În acel moment, domnul Boc venea din Parlament. Cumva au fost la acelaşi nivel de notorietate. Erau mulţi la Bucureşti cărora le era frică de un Ioan Rus primar la Cluj-Napoca. Domnul Vadim Tudor şi alţii care îşi doreau altceva. Nu ne-au încurcat clujenii. Când eşti primar într-un oraş ca şi Cluj-Napoca, când în echipa de comunicare ai cel puţin 30 de angajaţi, ai fonduri, ai totul la dispoziţie, ca partid politic ar trebui să ai o persoană care să aibă în spate tot o asemenea forţă. De aici cumulezi un capital şi e greu ca cineva să vină să ţi-l demoleze. Există o diferenţă foarte mare între ceea ce poate să facă Primăria Cluj ca şi comunicare şi buget şi ceea ce poate să facă un partid. Nu ai aceeaşi platformă de discuţie cu cetăţeanul”, a mai punctat fostul consilier judeţean.

În octombrie 2019, Remus Lăpuşan a plecat din PSD Cluj după ce la conducerea filialei a fost numit Liviu Alexa.


Europarlamenarul PRO România, Corina Creţu, a declarat că a plecat din PSD pentru că îi era ruşine să mai spună la Bruxelles că face parte din acest partid, dar nu i-a fost uşor să renunţe la salariul de comisar european de 18.000 de euro pe lună.

Europarlamentarul Corina Creţu a lansat, duminică, un atac dur la adresa PSD, de la tribuna Convenţiei PRO România. Corina Creţu nu a fost impresionată de complimentul liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a punctat că nu îi este teamă să spună ce comisar european bun a fost.


„Degeaba ne facem complimente acum, după ce s-au pierdut miliarde de euro. Credeți că mi-a fost ușor să plec din PSD după 29 de ani și de la un salariu de 18.000 de euro pe lună? Nu, nu mi-a fost ușor. Dar am plecat pentru că mi-era rușine să mai spun că sunt în PSD. Cum să le mai explic oamenilor de acolo că țara mea nu accesează 70% din banii pe care îi poate primi? Iar pe mine nu m-a pus comisar european PSD, ci premierul Victor Ponta”, a declarat Corina Crețu, duminică, la Convenția PRO România.

Reamintim că atât în 2018, cât şi în 2019, Corina Creţu s-a întâlnit cu primarul Emil Boc şi a lăudat Clujul în nenumărate rânduri pentru că este “campion” la atragerea de fonduri europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter