Politică

Hâr mâr! Nasra „mușcă” din Sică Mandolină. Orban, nonșalant, vrea să pice propunerea sa

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri seara, că există şi posibilitatea ca guvernul să fie învestit, dar numai cu voturile PSD, ceea ce ar fi „ridicol”, susţinând că se va ajunge la alegeri anticipate.

Hâr mâr politic. Nasra îl mușcă pe „Sică Mandolină”. Orban, nonșalant, vrea să pice propunerea sa Hâr mâr politic. Nasra îl mușcă pe „Sică Mandolină”. Orban, nonșalant, vrea să pice propunerea sa

„Există şi posibilitatea să fie învestit guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (...) Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: «suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit guvernul». Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?”, a spus Orban, la TVR.

Premierul interimar a subliniat că România „nu se află într-o criză politică”, însă cetăţenii trebuie să aleagă o altă majoritate parlamentară. Luni, în Biroul Politic al PNL, Orban va prezenta programul de guvernare actualizat, care „va reflecta obiectivele pe care şi le asumă PNL”. Liderul PNL a susţinut că liberalii vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota învestirea guvernului.


Dorim să ajungem la alegeri anticipate. Propunerile de guvern trebuie să pice. Nu suntem într-o criză politică, suntem într-o situaţie în care ca să fim siguri că mergem pe drumul corect avem nevoie ca cetăţenii să aleagă un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat”, a adăugat Ludovic Orban.

Nasra îi face pe plac lui Orban

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra susține că nu va vota nici „propunerea 265”, Ludovic Orban premier. Parlamentarul clujean înșiră cinci motive pentru care nu îi oferă încredere actualului premier interimar. Culmea, prin această decizie îi face pe plac tocmai liderului PNL. #HaiLaAnticipate!


„A privatizat sănătatea (sigur, demersul nu se va finaliza). Nu sunt un detractor, nici un fan al doamnei Kövesi, însă am reținut următoarele afirmații. Orban în 2013: «Kövesi a fost mâna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu». Orban în 2019, după votul pro-Kövesi din Consiliul UE: «Este o victorie imensă pentru România»”, se arată în „expunerea de motive” a lui Nasra.

„Orban, despre numărul II din guvern, vicepremierul cu studii la Moscova, doamna Raluca Turcan: «Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea». Apropo de lupul moralist: «Ludovic Orban a fost implicat într-o serie de mai multe accidente rutiere. Cel mai cunoscut este cel din decembrie 2007, pe Şoseaua Cotroceni din Capitală. Atunci, acesta a rănit o adolescentă de 15 ani, aceasta suferind o contuzie la braţ. Orban a plecat de la locul accidentului şi s-a prezentat la sediul Poliţiei abia după aproape 30 de ore. În februarie 2008, procurorii au stabilit că liberalul a lovit-o «uşor» pe fată, fiind găsit nevinovat întrucât adolescenta nu a avut nevoie de mai multe de zece zile de îngrijiri medicale... (n.red. Ludovic Orban) este la fel de categoric în fața lui Iohannis, precum Carol al II-lea în fața Elenei Lupescu”, a mai punctat deputatul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter