Politică

Nasra, atac la final de an: “Boc inventează vinovaţi pentru tărăgănarea metroului!”

Deputatul PSD Horia Nasra susţine că introducerea metroului în Cluj, singurul proiect de anvergură pentru a descongestiona traficul şi pentru a crea premisele dezvoltării oraşului pentru următorii 30-40 de ani, “este blocat de Emil Boc, prin tărăgănarea unor etape esenţiale”.

“Recent, Emil Boc  a identificat un vinovat pentru eşecul său administrativ, statul român, aruncând vina pe autorităţile centrale pentru tărăgănarea proiectului: «Din nefericire, statul nu respectă termenele». Emil Boc, adept al nevertebralismului în politică, a uitat să spună că în fruntea statului de la Ministerul Transporturilor, la premier şi până la preşedintele României, toţi sunt colegii săi liberali!  Râde ciob de oală spartă! În mandatul de premier al domniei sale, a modernizat atât de tare statul încât o conspiraţie l-a făcut din nou să nu respecte termenele? Oare de ce nu a vorbit despre stat când era prim-ministru? Oare ce termene a respectat Emil Boc în privinţa numărului de kilometri de autostradă finalizaţi? Haideţi să nu mai fim ipocriţi domnule primar!”, susţine deputatul clujean într-un comunicat de presă.

Nasra este de părere că primarul Emil Boc “nu crede în proiectul metroului, dar vrea să treacă de anul electoral 2020”.


“Cu toţii ştim că Emil Boc susţine proiectul metrou Cluj doar pentru a ascunde lipsa de soluţii pentru a descongestiona traficul infernal din Cluj. Emil Boc nu crede în acest proiect dar vrea să treacă electoral anul 2020! În 2015, declara fără reserve că metroul nu este sustenabil la o populație de jumătate de milion de oameni și la un buget de 210 milioane de euro cât are Clujul. «Sunt realist că ar fi ideal să avem o soluție de metrou, dar nu este sustenabilă». În mai multe rânduri i-am solicitat lui Emil Boc să organizeze acea comisiei specială care să supervizeze proiectul, după modelul din Bilbao, apoi i-am sugerat întâlniri cu arhitecţi, ingineri, geologi, arheologi şi alte bresele interesate de bunul mers al lucrărilor la proiect pentru a analiza şi identifica oportunităţi specifice, generate de realizarea acestui proiect uriaş de infrastructură. Nu am invetat noi nici focul, nici roata, i-am oferit încă de acum un an, şase exemple de reţele de metrou similare, Metro de Bilbao, Metropolitana di Brescia, Metropolitana di Catania, Métro de Lausanne, Métro de Lille şi Métro de Rennes. Sper însă ca Anul Nou să-i aducă mai multă înţelepciune domnului primar şi să renunţe la politica de PR de pe reţelele de socializare care i-a captat toată energia în ultimii ani”, a mai declarat deputatul PSD Horia Nasra.

CITEŞTE ŞI


Boc, supărat pe autorităţile de la Bucureşti după contestaţia de la Metrou: "Din păcate statul nu ne ajută! Nu îşi respectă termenele"

Ultimele Stiri
abonare newsletter