Politică

Boc s-a opus finlandezilor: „Propunerea de diminuare a fondurilor, inacceptabilă!”

Prezent la Bruxelles, la ședința Comitetului European al Regiunilor, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a susținut respingerea propunerii președinției finlandeze de diminuare a fondurilor europene pentru politica de coeziune.

Boc s-a opus finlandezilor: „Propunerea de diminuare a fondurilor pentru coeziune este inacceptabilă!”, sursă foto: Facebook Emil Boc Boc s-a opus finlandezilor: „Propunerea de diminuare a fondurilor pentru coeziune este inacceptabilă!”, sursă foto: Facebook Emil Boc

Uniunea Europeană nu poate accepta o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune a Europei, susține edilul, care nu este de acord cu mai puțini bani pentru educație, sănătate, centuri ocolitoare, infrastructură, străzi, spitale, școli, cămine de bătrâni, locuri de muncă și proiecte sociale.

„Propunerea președinției finlandeze de diminuare cu 12% a fondurilor pentru politica de coeziune este inacceptabilă. Coeziunea este „acel lipici” care menține Europa unită. Am susținut, în prezența reprezentantului președinției finlandeze, obligativitatea menținerii alocării financiare cel puțin la nivelul exercițiului financiar actual, 2014-2020”, a precizat Boc.


Primarul afirmă că politica de coeziune „nu trebuie tratată că un obiectiv tehnic”, fiindcă reprezintă un obiectiv politic de care depinde viitorul Uniunii Europene.

„Mesajul celor peste 200 de milioane de cetățeni europeni care au votat în alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019 a fost acela de a avea «mai multă Europa», nu «mai puțină Europa». O Europa unită nu poate fi menținută prin diminuarea resurselor financiare alocate principalei politici prin care se asigură unitatea europeană”, a mai punctat Emil Boc.

abonare newsletter